Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii ale căror culturi au fost calamitate trebuie să anunţe APIA în termen de 10 zile

Tags: apia

Fermierii ale căror culturi au fost calamitate trebuie să anunţe în scris Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) apariţia fenomenului, altfel vor pierde subvenţiile acordate pentru suprafaţă, a anunţat joi agenţia, potrivit NewsIn.

Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), fermierii care au depus cereri pentru schemele de sprijin pe suprafaţă şi ale căror culturi au fost calamitate trebuie să anunţe, în scris, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la obţinerea actelor doveditoare, apariţia cazului de forţă majoră.

De asemenea, în cazul culturilor calamitate din cauza unor fenomene naturale izolate precum îngheţ, inundaţii, secetă, tornade, pentru care nu există un act normativ naţional, fermierii trebuie să prezinte drept dovadă, alături de înştiinţare, copie după procesul-verbal de calamitate sau adeverinţă de la primăria pe raza căreia se află terenul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodată, APIA anunţă că, în situaţia în care terenul agricol pentru care s-a solicitat sprijin financiar se află într-o zonă declarată calamitată printr-un act normativ naţional, fermierii nu trebuie să mai depună la centrele APIA nici un alt act doveditor, ci doar înştiinţarea.

APIA va lua în considerare cazul unei culturi calamitate numai în baza ambelor acte menţionate, actul normativ naţional şi înştiinţarea.

Campania de depunere a cererilor de plăţi pentru suprafaţă aferentă anului 2009 a început în data de 2 martie.

România beneficiază de la UE de o alocaţie financiară de 618,1 milioane de euro pentru plata unică pe suprafaţă (SAPS), ceea ce reprezintă circa 71 de euro pentru un hectar. Termenul limită pentru depunerea acestor cereri a fost 15 mai 2009.

Schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016