Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii ar putea primi din aceasta saptamana adeverinte pentru contractarea de credite-punte

fermierii-ar-putea-primi-din-aceasta-saptamana-adeverinte-pentru-contractarea-de-credite-punte

Ministrul Agriculturii a anuntat ca se fac eforturi in acest sens si ca deja au fost incheiate intelegeri intre APIA si mai multe unitati din sistemul bancar.


Conform unui anunt facut la inceputul saptamanii, fermierii din sectorul vegetal care doresc sa isi obtine credite-punte ar putea merge in zilele urmatoare sa isi ridice adeverintele necesara, ministrul Daniel constantin declarand ca se lucreaza pentru ca aceste documente sa poata fi eliberate de marti , 15 septembrie.
 
„Ca in fiecare an, incercam sa venim cat mai repede posibil, adica dupa ce vom termina cel putin controalele administrative, cu acele adeverinte pe care le eliberam si de care beneficiaza in special fermierii mari. Aceste adeverinte pot fi utilizate pana in momentul in care se plateste subventia, conform regulamentului european, plata pe suprafata si subventia de la bugetul de stat. Fermierii pot merge la banci si pot contracta credite-punte, pe baza unei intelegeri pe care APIA o are cu sistemul bancar si cu fermierul. Incercam saptamana aceasta sa eliberam acele adeverinte pe care le-au solicitat. Conditiile le vom prezenta in momentul in care lucrurile vor fi definitive sub aspectul acelui protocol tripartit, pe care il semnam cu bancile, si al controalelor. Deocamdata, nu se stie procentul care va fi pe adeverinte”.
 
Ministrul a mai afirmat ca anul acesta se fac eforturi pentru a fi facute platile in avans, tinand cont de faptul ca a fost un an agricol mai dificil iar fermierii au nevoie de bani mai devreme decat de obicei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta mai spune ca efortul bugetar este urias, fiind identificate 850 de milioane de euro care pot fi platite la sfarsitul lunii octombrie.
 
„Cel mai important lucru este acela ca incercam si in acest an sa platim in avans, dar este un an mai dificil. Eu am identificat 850 de milioane de euro pe care le putem plati la sfarsitul lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie, astfel incat sa facem o infuzie de capital catre fermieri, pentru ca acestia sa poata sa-si continue activitatea agricola. Cele 850 de milioane de euro sunt bani pe care-i imprumutam de la Ministerul de Finante, prin Trezoreria Statului, si pe care-i returnam atunci cand banii vor veni de la Comisia Europeana, peste doua luni de zile. De aceea spun ca efortul va fi urias pe bugetul de stat. In afara de cei 850 de milioane de euro, cautam solutii astfel incat sa acoperim in luna noiembrie si decembrie avansul pe care vrem sa il platim pentru fermierii afectati de seceta. Acolo, deocamdata, nu putem avea o suma, dar dupa estimarile mele e vorba de mai bine de 500 de milioane de lei. Este o suma uriasa, deoarece anul acesta despagubirile pot ajunge pana la 400 de lei pe hectar, pe fondul unor pierderi mai mari ca in 2012. In acest an, si fermele mari sunt afectate de seceta, care investesc foarte mult in zona de tehnologie.
Avem estimari in legatura cu suprafata afectata de seceta, dar nu pot deocamdata sa dau suprafete, pentru ca s-ar reflecta in cantitatea totala si dupa aceea ar putea influenta pretul. Trebuie sa lasam piata sa decida pretul si nu prin prognoze pe care noi sa le facem sa avem influente sau interferente”, a mai spus Daniel Constnatin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016