Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii au cerut rediscutarea legii referitoare la vanzarea terenurilor agricole

fermierii-au-cerut-rediscutarea-legii-referitoare-la-vanzarea-terenurilor-agricole

O solicitare in acest sens a fost deja inaintata Ministerului Agriculturii de catre LAPAR, fermierii semnaland o serue de nereguli care trebuie indreptate.


Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania a depus o adresa la Ministerul Agriculturii pentru rediscutarea Legii vanzarii terenurilor agricole, iar zilele acestea se asteapta un raspuns oficial referitor la aceasta solicitare.
 
Anuntul a fost facut de presedintele organizatiei, Laurentiu Baciu, care a explicat ca „deocamdata noi respectam niste etape. Zilele trecute am trimis o adresa catre Ministerul Agriculturii in care i-am rugat sa inceapa rediscutarea Legii 17 si, ca sa vedeti, cred ca s-a luat si Phil Hogan dupa mine, pentru ca a declarat la vreo doua zile ca vanzarea terenurilor agricole este o problema a Romaniei si nu a comunitatii europene. Si eu stiam lucrul acesta pentru ca m-am mai dus o data la Bruxelles cu jalba in protap sa spun de ce Romania este obligata sa vanda pamant strainilor. Si ca sa nu zic ca am fost dat afara, mi s-a raspuns asa: problema vanzarii terenurilor catre straini este o problema nationala si nu comunitara. Sub umbrela regulamentului european, practic este o scuza a neputintei celor care ne conduc, a celor care merg cu capul plecat, ce fac lustrul la pantofi cand se duc la Bruxelles”.
 
Romania a liberalizat piata funciara la 1 ianuarie 2014, conform obligatiilor incluse in Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana, ceea ce permite persoanelor fizice din UE sa cumpere terenuri agricole in tara, demers care a modificat regimul existent pana la finele lui 2013, cand doar persoanele juridice aveau dreptul sa cumpere terenuri agricole.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Intr-un clasament al cumparatorilor de teren agricol in Romania, pe primele locuri se afla Italia, urmata de Germania si de tarile arabe. Cele mai active trei zone ale tarii, in functie de numarul de dosare inregistrate cu oferte de vanzare a terenurilor agricole situate in extravilan, sunt Timis, Vaslui si Arad.
 
In prezent, in Romania, pretul unui hectar de teren agricol pleaca de la 2.000 de euro si poate ajunge pana la 18.000 de euro, insa in tarile UE depaseste si 30.000 de euro.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton