Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii cer sprijinul autoritatilor pentru infiintarea unei banci agricole

fermierii-cer-sprijinul-autoritatilor-pentru-infiintarea-unei-banci-agricole

Solicitarea a fost facuta prin vocea presedintelui LAPAR, Laurentiu Baciu, la Conferinta Nationala a Agricultorilor.


 
Reprezentantii agricultorilor prezenti zilele trecute la conferinta nationala ce le-a fost dedicata au sustinut ca exista inca numeroase situatii in care au dificultati in obtinerea de credite pentru investiti in agricultura, precizand ca o solutie ar fi infiintarea unei banci agricole.
 
Ce-i drept, majoritatea agricultorilor au recunoscut ca in ultima perioada relatia cu institutiile bancare s-a imbunatatit, insa, cu toate acestea, mai exista banci care au anumite retineri atunci cand vine vorba sa acorde credite pentru finantarea agriculturii.
 
Profitand de faptul ca la conferinta organizata de LAPAR au fost prezenti si importanti reprezentanti ai autoritatilor, precum presedintele Traian Basescu si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, fermierii s-au folosit de aceasta ocazie pentru a le solicita sprijinul in infiintarea unei banci agricole si crearea unui credit ipotecar destinat exclusiv agricultorilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cel care a solicitat acest sprijin a fost presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu , care a precizat ca „atitudinea bancilor fata de agricultori si agricultura s-a mai imbunatatit in ultimul timp, gratie relatiilor dintre Ministerul Agriculturii si Fondul de Garantare a Creditului Rural, dar as vrea sa le reamintesc ca nu agricultura a falimentat banci. Agricultorii s-au dovedit cei mai buni colaboratori ai celor care i-au finantat. Pe de alta parte, investitiile in agricultura s-au dovedit cel mai usor si mai rapid de recuperat. Pentru a facilita si mai mult accesul la credite, am propus in mai multe randuri infiintarea unei banci agricole si crearea creditului ipotecar. Nu este greu, trebuie doar sa se vrea, si in acest sens avem nevoie de sprijinul autoritatilor”.
 
Vorbitorul a recunoscut contributia decisiva pe care a avut-o Fondul de Garantare a Creditului Rural, precizand ca fara contributia acestuia, aproape 90 la suta din investitiile in agricultura nu s-ar fi putut realiza. „Apreciem ca in absenta FGCR poate 80-90% din investitiile majore din agricultura si nu numai, din acest sector, n-ar fi fost posibil de realizat, mai ales in conditiile in care bancile solicitau uneori peste 130 la suta garantii, inclusiv pentru pentru dobanzile aferente la credite”, a mai declarat presedintele LAPAR.
 
In 2013, volumul creditelor acordate in agricultura a fost de 11 miliarde de lei,  circa 20 la suta din aceasta suma fiind garantata de FGCR. In anul 2012, creditele acordate in agricultura au insumat 9,6 miliarde de lei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016