Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii din Olt au depus peste 5.300 de cereri pentru motorină subvenţionată

Fermierii din judeţul Olt au depus peste 5.300 de cereri pentru motorină subvenţionată, necesară lucrărilor mecanice din campania agricolă de toamnă, relatează NewsIn. Directorul adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Olt, Nicolae Hristescu, a declarat că fermierii din judeţ, persoane fizice şi juridice, au depus 5.535 de cereri prin care au solicitat motorină subvenţionată. Cererile aprobate asigură solicitanţilor 5.106.276 de litri de motorină subvenţionată necesară lucrărilor mecanice pentru înfiinţarea culturilor de păioase, pe o suprafaţă de 130.930 ha, din cele 190.028 ha preconizate a fi însămânţate.


Potrivit lui Hristescu, doar 235 de cereri din cele 5.535 au fost depuse de firmele din domeniul agricol, restul fiind depuse de fermierii persoane fizice.

Directorul adjunct al DADR Olt a susţinut că în această toamnă ar urma să fie însămânţate cu grâu 147.836 ha de teren, 13.569 ha cu orz, 1.393 ha cu orzoaică de toamnă, 25.970 ha cu rapiţă pentru ulei, 610 ha cu legume şi 630 ha cu plante de nutreţ. Până la finele lunii octombrie, grâul a fost însămânţat pe 100.000 ha, ceea ce reprezintă 68% din suprafaţa planificată, orzul pe 10.000 ha -74%, orzoaică de toamnă pe 130 ha -9%, iar legumele şi plantele de nutreţ pe înreaga suprafaţă planificată. Singura cultură înfiinţată pe o suprafaţă mai mare decât cea planificată este cea de rapiţă pentru ulei. Această plantă a fost semănată pe 27.830 ha, ceea ce reprezintă107%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Campania de însămânţare a culturilor de toamnă este, la nivelul judeţului Olt, puţin întârziată, conform afirmaţiilor reprezentantului DADR Olt. Cauzele care au condus la întârzierea campaniei de toamnă au fost legate, a susţinut Hristea, de seceta excesivă din vară, care nu a permis efectuarea în timp util a arăturilor pentru însămânţări, cât şi de ploile căzute în această lună, care au dus la întârzierea lucrărilor de pregătire a terenului, cât şi a însămânţării culturilor.

Subvenţia la motorină este de 1 leu pe litru în limita a 39 de litri pentru fiecare hectar, pentru o suprafaţă de minim un hectar. Adeverinţele pentru achiziţionare de motorină subvenţionată pot fi utilizate până pe 15 noiembrie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016