Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Fermierii din sectorul vegetal primesc doar subvenția europeană
Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) consideră că lipsa subvenţiilor naţionale pentru sectorul vegetal condamnă producţia agricolă la faliment. Potrivit unei scrisori deschise adresate ministrului de finanțe Sebastian Vlădescu, pe care o reproducem mai jos, sectorul vegetal va fi subvenţionat în 2010 doar prin plăţile pe suprafaţă acordate din fondurile europene, în valoare de 80,36 euro/hectar, completarea din bugetul naţional acordată începînd din 2007 fiind eliminată pentru perioada 2010 -2013.
“În bugetul multianual pentru anul 2010 - 2013, singura forma de sprijin pentru fermierii din sectorul vegetal este doar suma necesară reducerii accizei la motorină. Prin propunerea de buget multianual acordat agriculturii României, pentru sectorul vegetal, la capitolul Sprijin fermier, pentru schema de plăţi pe unitatea de suprafaţă de la bugetul naţional nu s-a acordat nici o sumă. Singura plată pe unitatea de suprafaţă va fi doar plata europeană - cu finanţare de la UE, în valoare de 80,36 euro/hectar”, se afirmă în scrisoarea adresată de Ligă ministrului Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu. Pentru 2010, a fost prevăzut iniţial un sprijin de 166 de euro pe hectar, din care 80 de euro de la UE şi diferenţa din bugetul naţional.
Liga consideră această politică drept distructivă, şi apreciază că Ministerul Finanţelor Publice condamnă producţia agricolă vegetală din România la “un total faliment”. LAPAR mai afirmă în scrisoarea către MFP că “prin politicile duse de-a lungul celor 20 de ani de guvernele acestei ţări, privind susţinerea agriculturii şi agricultorilor, s-a ajuns astăzi la o performanţă de invidiat, în fapt o contraperformanţă, prin care nu se lucrează 3 milioane de hectare - care au rămas pîrloagă - şi peste 500.000 de hectare, care au fost vîndute deja străinilor”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Stimate Domnule Ministru Vladescu,
Prin politicile duse de-a lungul celor 20 de ani, de guvernele acestei tari privind sustinerea agriculturii si agricultorilor, s-a ajuns astazi la o PERFORMANTA de invidiat, in fapt o contraperformanta, prin care NU se lucreaza 3 milioane ha- care au ramas parloaga si peste 500.000 ha au fost vandute deja strainilor.
Stimate Domnule Ministru Vladescu,
Prin propunerea de buget multianual acordat agriculturii Romaniei, pentru sectorul vegetal, la capitolul “ Sprijin fermier”, pentru schema de plati pe unitatea de suprafata ( CNDP)de la Bugetul National, nu s-a acordat nici o suma.
Concret, pentru schema de plati prin CNDP, pentru sectorul vegetal de la bugetul multianual pentru anii 2010-2013 nu s-a acordat nici o suma. Singura plata pe unitatea de suprafata va fi doar plata europeana – cu finantare U.E, in valoare de 80,36 Euro/ha.
In bugetul multianual pe care l-ati transmis MADR pentru anul 2010-2013, singura forma de sprijin pentru fermierii din sectorul vegetal este doar suma necesara reducerii accizei la motorina.
Stimate Domnule Ministru Vladescu,
Probabil aveti in atentie (preocupare) de a transforma Romania intr-o IMENSA PARLOAGA, tocmai buna de vandut pe NIMIC strainilor.
Daca continuati cu aceasta politica distructiva, va asumati o imensa “RASPUNDERE” ( responsabilitate) , prin care CONDAMNATI productia agricola vegetala din Romania la un total FALIMENT.
Stimate Domnule Ministru Vladescu,
Va rugam, in numele agricultorilor acestei tari, sa considerati ca INTERESUL NATIONAL este acela ca, NOI, sa producem alimente si mancare pentru romani si sa nu devenim o imensa piata de desfacere a produselor agricole din tarile europene sau din afara spatiului european.
Cu speranta ca ati inteles gravitatea mesajului nostru si a starii deosebite in care se gaseste agricultura Romaniei, speram sa corectati cele semnalate de noi, in sensul, ca platile pe unitatea de suprafata din finantare U.E sa fie cuplate cu plati nationale, asa cum sunt prevederile legislatiei UE.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura