Exclusiv
Publicat in: Stiri
fermier-roman-dezamagireLiga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) consideră că lipsa subvenţiilor naţionale pentru sectorul vegetal condamnă producţia agricolă la faliment. Potrivit unei scrisori deschise adresate ministrului de finanțe Sebastian Vlădescu, pe care o reproducem mai jos, sectorul vegetal va fi subvenţionat în 2010 doar prin plăţile pe suprafaţă acordate din fondurile europene, în valoare de 80,36 euro/hectar, completarea din bugetul naţional acordată începînd din 2007 fiind eliminată pentru perioada 2010 -2013.
“În bugetul multianual pentru anul 2010 - 2013, singura forma de sprijin pentru fermierii din sectorul vegetal este doar suma necesară reducerii accizei la motorină. Prin propunerea de buget multianual acordat agriculturii României, pentru sectorul vegetal, la capitolul Sprijin fermier, pentru schema de plăţi pe unitatea de suprafaţă de la bugetul naţional nu s-a acordat nici o sumă. Singura plată pe unitatea de suprafaţă va fi doar plata europeană - cu finanţare de la UE, în valoare de 80,36 euro/hectar”, se afirmă în scrisoarea adresată de Ligă ministrului Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu. Pentru 2010, a fost prevăzut iniţial un sprijin de 166 de euro pe hectar, din care 80 de euro de la UE şi diferenţa din bugetul naţional.

Liga consideră această politică drept distructivă, şi apreciază că Ministerul Finanţelor Publice condamnă producţia agricolă vegetală din România la “un total faliment”. LAPAR mai afirmă în scrisoarea către MFP că “prin politicile duse de-a lungul celor 20 de ani de guvernele acestei ţări, privind susţinerea agriculturii şi agricultorilor, s-a ajuns astăzi la o performanţă de invidiat, în fapt o contraperformanţă, prin care nu se lucrează 3 milioane de hectare - care au rămas pîrloagă - şi peste 500.000 de hectare, care au fost vîndute deja străinilor”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h





Stimate Domnule Ministru Vladescu,

Prin politicile duse de-a lungul celor 20 de ani, de guvernele acestei tari privind sustinerea agriculturii si agricultorilor, s-a ajuns astazi la o PERFORMANTA de invidiat, in fapt o contraperformanta, prin care NU se lucreaza 3 milioane ha- care au ramas parloaga si peste 500.000 ha au fost vandute deja strainilor.

Stimate Domnule Ministru Vladescu,

Prin propunerea de buget multianual acordat agriculturii Romaniei, pentru sectorul vegetal, la capitolul “ Sprijin fermier”, pentru schema de plati pe unitatea de suprafata ( CNDP)de la Bugetul National, nu s-a acordat nici o suma.

Concret, pentru schema de plati prin CNDP, pentru sectorul vegetal de la bugetul multianual pentru anii 2010-2013 nu s-a acordat nici o suma. Singura plata pe unitatea de suprafata va fi doar plata europeana – cu finantare U.E, in valoare de 80,36 Euro/ha.

In bugetul multianual pe care l-ati transmis MADR pentru anul 2010-2013, singura forma de sprijin pentru fermierii din sectorul vegetal este doar suma necesara reducerii accizei la motorina.


Stimate Domnule Ministru Vladescu,

Probabil aveti in atentie (preocupare) de a transforma Romania intr-o IMENSA PARLOAGA, tocmai buna de vandut pe NIMIC strainilor.

Daca continuati cu aceasta politica distructiva, va asumati o imensa “RASPUNDERE” ( responsabilitate) , prin care CONDAMNATI productia agricola vegetala din Romania la un total FALIMENT.

Stimate Domnule Ministru Vladescu,

Va rugam, in numele agricultorilor acestei tari, sa considerati ca INTERESUL NATIONAL este acela ca, NOI, sa producem alimente si mancare pentru romani si sa nu devenim o imensa piata de desfacere a produselor agricole din tarile europene sau din afara spatiului european.

Cu speranta ca ati inteles gravitatea mesajului nostru si a starii deosebite in care se gaseste agricultura Romaniei, speram sa corectati cele semnalate de noi, in sensul, ca platile pe unitatea de suprafata din finantare U.E sa fie cuplate cu plati nationale, asa cum sunt prevederile legislatiei UE.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Laurentiu Baciu inlocuit de la conducerea LAPAR
Laurentiu Baciu inlocuit de la conducerea LAPAR
Consiliul Director al Ligii Asociatilor Producatorilor Agricoli din Romania s-a intrunit la...
Presedintele LAPAR, suspectat ca a delapidat bani din cotizatiile fermierilor
Presedintele LAPAR, suspectat ca a delapidat bani din cotizatiile fermierilor
Politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice au facut in urma cu doua saptamani...
Presedintele LAPAR, ingrijorat de lipsa fortei de munca din mediul rural
Presedintele LAPAR, ingrijorat de lipsa fortei de munca din mediul rural
Lipsa fortei de munca nu doar in agricultura, ci in toate sectoarele de activitate, este o...
Peste 430.000 de cereri de plati pe suprafata depuse pana la finele saptamanii trecute
Peste 430.000 de cereri de plati pe suprafata depuse pana la finele saptamanii trecute
Campania de primire a cererilor unice de plata in anul 2018 a contabilizat, pana la finele...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura

Pentru a afla cat se castiga ar trebui sa cunoastem ce sume sunt necesare pentru punerea pe picioare a afacerii. Si pentru a da raspuns la aceasta ultima intrebare, este nevoie de doua necunoscute.... citeste mai mult
Cresterea viteilor, mieilor si a iezilor reprezinta o oportunitate profitabila in sectorul agricol, iar utilizarea echipamentelor moderne poate imbunatati considerabil eficienta reproducerii.... citeste mai mult
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016