Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Fermierii: ''Din taxa pe pârloagă, primarii vor plăti ajutoare sociale''
Guvernul va introduce taxa pe pârloagă, pentru a stimula proprietarii să îşi îngrijească pământul. Agricultorii susţin că, înainte de a pune biruri, statul ar fi trebuit să gândească şi o metodă prin care ţăranii să fie stimulaţi să îşi lucreze terenurile.
O bună parte din populaţia de la sate este formată din bătrâni, care nu mai pot face agricultură. Cum nici nu au bani pentru a-şi achiziţiona utilaje şi nici încredere de a-şi da terenurile în arendă, de teamă să nu fie păcăliţi, ţăranii lasă suprafeţe din ce în ce mai mari nelucrate.
Anul acesta, circa trei milioane de hectare au fost lăsate pârloagă. Dacă ar fi cultivate, statul ar câştiga din impozite aproximativ 330 de milioane de euro. Nelucrate, aceste terenuri pun în pericol şi culturile din împrejurimi.
''Dacă discutăm din punct de vedere al resurselor, decizia de a introduce taxa pe pârloagă este corectă. Ca fermier, investeşti mulţi bani pentru a-ţi cultiva pământul: faci lucrări cu utilajele, cumperi pesticide, ierbicide. Dacă vecinul nu îşi îngrijeşte terenul, dăunătorii migrează către propriile culturi. Deci, cheltuieşti alţi bani. Dacă le oferi un preţ bun pentru arendă, refuză, căci oricum primesc subvenţii'', ne-a declarat Daniel Botănoiu, directorul executiv al Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli (FNPAR).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura