Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii din Transilvania au depus mai puţin de 1.000 de dosare pentru obţinerea subvenţiei de 1.500 de euro


Legislaţia europeană prevede acordarea sumei de 1.500 de euro pe an, timp de 5 ani, pentru cei care au un plan de afaceri aprobat. Chiar dacă este vorba de sume nerambursabile agricultorii ardeleni nu s-au înghesuit să-şi depună dosarele pentru subvenţie.

Una dintre posibilele explicaţii ar putea fi volumul foarte mare de documente solicitate la dosar, care includ şi un plan de afaceri. Deşi, Ministerul Agriculturii a cerut oficiilor judeţene de consultanţă agricolă să acorde consiliere gratuită fermierilor, eficienţa acestora a fost limitată. ,,N-am făcut mai mult de 60 de dosare, deşi oamenii noştri au lucrat nonstop,, spune directorul Camerei Agricole Bistriţa-Năsăud, Ioan Ungur.

Consultanţă contra miere

Mulţi agricultori s-au descurcat cum au putut. „Au fost solicitanţi, destul de puţini, care şi-au făcut singuri dosarul de finanţare, alţii au apelat la firme private specializate”, a spus directorul adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, Iacob Pop.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ioan Pop este unul dintre agricultorii bistriţeni care şi-a depus dosarul pe ultima sută de metri. Este apicultor şi a apelat la un consultant priva. ,, Am dat miere la schimb, n-am plătit”, recunoaşte omul.

Spune că cei 1.500 de euro pe an o să-i ajungă pentru a face din cei 26 de stupi câţi are vreo 90 cât cer finanţatorii după trei ani. E sigur că va lua banii şi în ultimii doi ani. Anuţa Moldovan, din localitatea bistriţeană Şanţ, spune că a plătit consultanţa: „Ne-am înţeles cu consultantul. I-am dat 3 milioane jumate înainte şi mi-a făcut treaba”.

Puţini solicitanţi în Ardeal

Peste 200 de fermieri din Maramureş şi-au depus dosarele pentru subvenţii. Verificările în teren merg destul de greu deoarece în judeţ există un singur expert acreditat de minister. În Bihor sunt 50 de proiecte depuse, iar în Mureş, numai 36. Oficialii pun numărul mic de dosare pe seama slabei informări a ţăranilor.

„Motivul pentru care au fost doar atât de puţine proiecte depuse este lipsa de informare a producătorilor agricoli, dar şi faptul că acel Ghid al solicitantului lăsa locuri de interpretare”, a precizat Liviu Timar, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Mureş.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016