Fermierii francezi, sfatuiti sa abandoneze recolta de porumb pe camp
Publicat la data de 28 Oct. 2021 in:
Stiri Cresterea costurilor cu energia duce la probleme neasteptate. In Franta, fermierii au fost sfatuiti sa abandoneze recolta de porumb pe camp pentru ca procesarea acesteia n-ar mai fi profitabila.
Recoltatul porumbului in Franta, unul dintre cei mai mari producatori europeni alaturi de Romania, este in plina desfasurare si aproximativ o treime din culturi au fost recoltate.
In mod normal, porumbul trebuie uscat dupa recoltare, pentru a asigura un continut adecvat de umezeala, insa aceasta sarcina devine din ce in ce mai costisitoare pe masura ce preturile la gaze naturale au crescut cu 300%.
Acum fermierilor francezi li se spune sa se pregateasca pentru lipsuri in aprovizionarea cu gaze naturale, sa utilizeze cantitati mai mici din acest combustibil sau chiar sa amane colectarea cerealelor, daca este posibil, a anuntat miercuri Asociatia Generala a Producatorilor de Porumb din Franta (AGPM). Insa, recoltarea tarzie poate deteriora calitatea porumbului si sa reduca veniturile fermierilor, care si asa sunt afectate de explozia costurilor cu uscarea cerealelor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Cresterea exploziva a preturilor la energie a dus deja la majorarea costurilor ingrasamintelor, ceea ce reprezinta un risc pentru viitoarele culturi de cereale, in timp ce serele din Olanda unde se cultiva legume au inceput sa reduca iluminatul pentru a mai diminua cheltuielile.
Preturile la gaze naturale au crescut cu 300% in acest an, atingand valori record in Europa si in unele parti ale Asiei, pe masura ce economiile si-au revenit din pandemia de COVID-19, iar consumul de energie a crescut mai rapid decat livrarile.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>