Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

Cresterea costurilor cu energia duce la probleme neasteptate. In Franta, fermierii au fost sfatuiti sa abandoneze recolta de porumb pe camp pentru ca procesarea acesteia n-ar mai fi profitabila.
Recoltatul porumbului in Franta, unul dintre cei mai mari producatori europeni alaturi de Romania, este in plina desfasurare si aproximativ o treime din culturi au fost recoltate.
In mod normal, porumbul trebuie uscat dupa recoltare, pentru a asigura un continut adecvat de umezeala, insa aceasta sarcina devine din ce in ce mai costisitoare pe masura ce preturile la gaze naturale au crescut cu 300%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Acum fermierilor francezi li se spune sa se pregateasca pentru lipsuri in aprovizionarea cu gaze naturale, sa utilizeze cantitati mai mici din acest combustibil sau chiar sa amane colectarea cerealelor, daca este posibil, a anuntat miercuri Asociatia Generala a Producatorilor de Porumb din Franta (AGPM). Insa, recoltarea tarzie poate deteriora calitatea porumbului si sa reduca veniturile fermierilor, care si asa sunt afectate de explozia costurilor cu uscarea cerealelor.
Cresterea exploziva a preturilor la energie a dus deja la majorarea costurilor ingrasamintelor, ceea ce reprezinta un risc pentru viitoarele culturi de cereale, in timp ce serele din Olanda unde se cultiva legume au inceput sa reduca iluminatul pentru a mai diminua cheltuielile.
Preturile la gaze naturale au crescut cu 300% in acest an, atingand valori record in Europa si in unele parti ale Asiei, pe masura ce economiile si-au revenit din pandemia de COVID-19, iar consumul de energie a crescut mai rapid decat livrarile.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News