Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii isi doresc inchiderea statiilor de lansare a rachetelor antigrindina

fermierii-isi-doresc-inchiderea-statiilor-de-lansare-a-rachetelor-antigrindina

Sistemul national antigrindina, una dintre investitiile majoare ale guvernantilor, a fost prezentat drept cea mai buna solutie in vederea stoparii fenomenelor meteorologice nefaste pentru culturi. Chiar daca era anuntata de catre autoritati ca o masura eficienta pentru fermieri si culturile acestora, consecintele sistemului, extrem de costisitor de altfel, par sa fi fost omise de catre guvernanti.


La o scurta perioada de la implementarea sistemului, fermierii care au beneficiat de acesta se confrunta, in prezent, cu un fenomen de seceta extrema care, sustin ei, este o consecinta a rachetelor antigrindina care au diminuat pana la limitele cele mai joase cantitatea de precipitatii atat de necesare pentru culturi. “Lucrez de 27 de ani in agricultura. Pana in 2012-2013, aveam ploi constante. In momentul in care s-a infiintat sistemul de rachete antigrindina, in zona noastra precipitatiile au scazut foarte mult”, spune Constantin Duta, unul dintre fermierii care au simtit din plin consecintele programului prezentat ca o solutie de optimizare a sectorului agricol de catre autoritati. “In perioada in care lucram cu o tehnologie foarte simpla, cu o singura fertilizare in toamna si una in primavara, niciodata nu am avut productii mai mici de 5-6 tone la hectar la grau si 10 tone la porumb. Acum, cu o tehnologie mult mai complexa, cu utilaje mult mai performante, abia facem 4-5 tone la grau si 6-8 la porumb”, isi continua acesta argumentatia.

Fermierii doresc sa atraga atentia autoritatilor prin proteste la adresa sistemului antigrindina

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Dupa ce toti fermierii din judetul Prahova au observat efectele negative pe care acest sistem le genereaza, au hotarat sa ia initiativa: “Suntem complet nemultumiti de efectele tragerilor cu rachete asa-zise antigrindina. Dupa parerea noastra si din observatiile noastre indeparteaza ploile. Toate ploile care scapa de arcul carpatic sunt indepartate cu rachete antigrindina, astfel ca nu mai ajung in zona de campie a judetului Prahova”, a declarat pentru publicatia AgroTeca, Adrian Mocanu, presedintele filialei Prahova a Ligii Asociatiilor de Producatori Agricoli din Romania (LAPAR).

Principalul semnal de alarma tras de catre fermieri este reprezentat de scaderea drastica a productivitatii culturilor, fapt ce poate genera o adevarata criza alimentara in Romania, in aceasta toamna. Acestia sustin ca actiunile guvernantilor sunt orientate impotriva propriilor cetateni, fiind o adevarata amenintare la adresa securitatii alimentare din Romania, si solicita Ministrului Agriculturii, Adrian Oros, sa ia de urgenta o serie de masuri in privinta inchiderii statiilor de lansare a rachetelor antigrindina.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.07 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016