Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii pot accesa ajutoare de stat. 62.000 euro sub forma de garantii

fermierii-pot-accesa-ajutoare-de-stat-62000-euro-sub-forma-de-garantii

Fermierii pot accesa fondurile puse la dispozitie prin intermediul Programului IMM Invest Plus, utilizand oricare din componentele sale: IMM Invest Romania, AGRO IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation si Rural Invest.


In ceea ce priveste schemele de ajutor de stat pentru IMM-uri, acestea au o valoare de 4 miliarde de euro si sunt coordonate de Ministerul Finanatelor. 
 
Programele se deruleaza prin Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Fondul Roman de Contragarantare si Fondul de Garantare a Creditului Rural.
 
„Aprobarea de astazi a Comisiei Europene se traduce simplu: inca 4 miliarde de euro pentru economia romaneasca! Lansarea noului program IMM INVEST PLUS va contribui la dezvoltarea economiei romanesti, prin atragerea de capital cu cele mai mici costuri de finantare de pe piata, pentru un numar estimat de beneficiari de aproape 25.000. 
Aceasta schema de ajutor de stat va permite pastrarea locurilor de munca, va asigura viabilitatea si va contribui la dezvoltarea activitatii IMM-urilor si a intreprinderilor beneficiare cu capitalizare de piata medie. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Sprijinim mediul privat si vom continua sa facem acest lucru, asa cum ne-am angajat de la bun inceput, IMM-urile fiind unul dintre principalii piloni ai dezvoltarii economice”, a precizat Adrian Caciu, ministrul Finantelor.
 
De asemenea, ajutoarele de stat vor fi acordate sub forma de garantii pentru imprumuturi si granturi. Acestea vor acoperi comisionul de risc si comisionul de administrare pe toata durata de valabilitate a garantiei acordate. In ceea ce priveste dobanzile aferente creditelor, acestea vor fi subventionate pe o perioada de pana la 12 luni.
 
Plafonul de garantare al programului a fost majorat cu peste 10 miliarde lei, la 17,75 miliarde lei prin schema de ajutor de stat pusa la dispozitie de catre Ministerul Finantelor si operationalizata prin FNGCIMM, FRC si FGRC, conform ministerului. In acest moment, schema de ajutor de stat sub forma de granturi depaseste 1,9 miliarde lei.
 
Pana la data de 31 decembrie 2022, schema de ajutor de stat poate fi accesata de antreprenori, oferind accesul la finantari de maxim 10 milioane lei pentru proiecte de investitii/beneficiar si de maximum 5 milioane pentru capital de lucru, potrivit prevederilor Cadrului temporar pentru acordarea ajutoarelor de stat.
 
Procentul de garantare se poate ridica pana la 90% din valoarea imprumutului. Pentru creditele de investitii, durata maxima a finantarilor va fi de 72 de luni, iar pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru va fi de 36 luni.
 
Ajutoarele de stat pot primi pana la 500.000 euro/intreprindere/UAT, exceptand domeniul productiei primare de produse agricole unde beneficiarii pot ajunge pana la 62.000 euro/intreprindere sau de 75.000 euro pentru beneficiarii din domeniul acvaculturii si pescuitului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016