Fermierii pot lua credite fara dobanzi sau comisioane
Publicat la data de 19 Sep. 2022 in:
Stiri Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a venit cu o noua masura de sprijin pentru toate categoriile de fermieri si procesatori. Se vor introduce credite fara dobanzi si comisioane.
Potrivit ministrului, actul normativ va fi emis in cateva zile. Prin acest document, agricultorii pot solicita imprumuturi bancare fara a plati dobanzi sau comisioane.
"Saptamana viitoare voi prezenta public un act normativ extrem de important – Ordonanta 99, care inseamna un credit pentru toate categoriile de fermieri, atat producatorii de cereale si producatorii de productie primara, cat si procesatorii, care au cale libera spre banci, fara a plati comisionul de risc sau comisionul de administrare si nici dobanzile la creditul respectiv", a anuntat ministrul Petre Daea cu ocazua participarii la evenimentul "Toamna Buzoiana".
In ceea ce priveste situatia actuala, este important ca aceasta masura sa se introduca si sa ajute fermierii in activitatile prestate. "Iau un credit practic fara costuri. Acest lucru este extrem de important pentru a putea realiza in Romania fiecare dintre fermieri ceea ce isi propune, intelegand aici si planul de cultura, activitatea concreta in /campuri/ si in zootehnie. Sunt masuri care mizeaza pe toti producatorii, toti fermierii, stiindu-se necazurile prin care au trecut in perioada aceasta de seceta pedologica", a spus Petre Daea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
Anul acesta este unul greu, mai ales pentru fermierii afectati de seceta. In ceea ce priveste culturile semanate in toamna trecuta, au fost inregistrate pierderi semnificative. De asemenea, la aceste scaderi se numara si culturile infiintate in primavara.
- orz, orzoaica, ovaz, secara - 29.710 ha
- grau, triticale - 189.265 ha
- rapita - 26.745 ha
Principalele culturi de primavara afectate sunt urmatoarele:
- porumb - 197.568 ha
- floarea soarelui - 100.986 ha
- soia - 15.173 ha
- plante furajere - 15.050 ha
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.