Fermierii romani inca au stocuri mari de lapte si carne
Publicat la data de 19 Iun. 2020 in:
Stiri MADR anunta ca fermierii romani inca au stocuri mari de lapte si carne, desi accentul a fost pus pe consumul produselor provenite din Romania.
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a purtat, prin videoconferinta, in data de 18 iunie, o discutie cu omologul sau german, Julia Klöckner, in contextul viitoarei presedintii germane a Consiliului UE, care va debuta la 1 iulie 2020. Totodata, temele abordate in cadrul discutiei au vizat si problematici de interes major precum: Cadrul Financiar Multianual, strategiile „Farm to Fork” si strategia UE pentru biodiversitate pentru 2030, etichetarea bunastarii animalelor, situatia cetatenilor romani sezonieri care lucreaza in agricultura si viitorul Consiliu AgriFish.
In deschiderea videoconferintei, ministrul german al Agriculturii a dorit sa afle aspecte de actualitate privind depasirea efectelor crizei sanitare generate de noul Coronavirus in Romania. Astfel, ministrul Adrian Oros a explicat ca din 16 martie 2020 in Romania s-a instituit starea de urgenta, dar sectorul agricol si al industriei alimentare si-au continuat activitatea, efectele negative aparute in aceasta perioada fiind generate de scaderea consumului.
”Adrian Oros a subliniat ca, desi s-a pus accent pe consumul de produse regionale – lactate, carne de vita si pasare, fermierii romani au stocuri mari de aceste produse, dar pentru tara noastra masurile propuse de Comisie privind stocarea privata nu au avut adresabilitate. Romania a insistat pentru instituirea unor forme de sprijin grant similare celor acordate in sectorul lapte si carne de porc in contextul embargoului cu Federatia Rusa. In privinta sectorului vegetal, ministrul a afirmat ca acesta nu a fost afectat de criza pandemiei, ci de seceta pedologica extrema, cea mai serioasa din ultimii 50 de ani. In acest context, ministrul a punctat ca aproximativ 1,4 milioane de ha semanate in toamna au fost afectate de seceta”, a informat Ministerul Agriculturii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Ministrul Julia Klöckner a manifestat interes fata de situatia sistemului de asigurari din Romania in ceea ce priveste domeniul agricol. Astfel, ministrul Adrian Oros a explicat ca sunt cerinte exagerate din partea asiguratorilor in ceea ce priveste asigurarea impotriva fenomenului de seceta, insa fermierii romani au la dispozitie si o subMasura din Programul National de Dezvoltare Rurala, respectiv 17.1, prin care pana la 70% din valoarea politei de asigurare poate fi rambursata din fonduri europene.
Referindu-se la programul presedintiei germane a Consiliului UE, ministrul Agriculturii din Germania, Julia Klöckner, a explicat ca acesta se bazeaza pe aprovizionarea cu alimente, siguranta si securitatea alimentara, evolutia Politicii Agricole Comune, digitalizarea agriculturii si bunastarea animala.
”Ministrul german al Agriculturii a dorit sa cunoasca asteptarile Romaniei privind viitoarea presedintie germana a Consiliului UE. Astfel, ministrul Adrian Oros a afirmat ca pentru Romania este esentiala continuarea convergentei externe a platilor directe, sprijinul cuplat voluntar, precum si ajutorul national tranzitoriu. Totodata, oficialul roman a transmis ca Romania sustine finalizarea discutiilor in ceea ce priveste Cadrul Financiar Multianual pentru perioada urmatoare in vederea asigurarii resurselor financiare necesare punerii in aplicare a noii PAC si a sustinut necesitatea ca agricultura sa beneficieze de sprijin financiar mai consistent pentru a face fata cerintelor suplimentare din domeniul climei si mediului si, nu in ultimul rand, pentru asigurarea securitatii alimentare”, informeaza ministerul.
De asemenea, ministrul a relevat oportunitatea unor clarificari cu privire la conditiile de accesare a instrumentului Next Generation EU si a detalierii sprijinului acordat beneficiarilor precum si a modalitatii de distributie a sumelor suplimentare pentru FEGA si FEADR, pe fiecare stat membru.
Ambii ministri au agreat asupra necesitatii ca PAC sa beneficieze de un buget adecvat corelat cu nivelului ambitiilor de mediu in UE.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afacere profitabila pe un teren de 100 mp
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana la 30.000 de euro pe an doar prin cultivarea si comercializarea de flori in ghiveci.... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>