Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii romani inca au stocuri mari de lapte si carne

fermierii-romani-inca-au-stocuri-mari-de-lapte-si-carne

MADR anunta ca fermierii romani inca au stocuri mari de lapte si carne, desi accentul a fost pus pe consumul produselor provenite din Romania.


Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a purtat, prin videoconferinta, in data de 18 iunie, o discutie cu omologul sau german, Julia Klöckner, in contextul viitoarei presedintii germane a Consiliului UE, care va debuta la 1 iulie 2020. Totodata, temele abordate in cadrul discutiei au vizat si problematici de interes major precum: Cadrul Financiar Multianual, strategiile „Farm to Fork” si strategia UE pentru biodiversitate pentru 2030, etichetarea bunastarii animalelor, situatia cetatenilor romani sezonieri care lucreaza in agricultura si viitorul Consiliu AgriFish.
 
In deschiderea videoconferintei, ministrul german al Agriculturii a dorit sa afle aspecte de actualitate privind depasirea efectelor crizei sanitare generate de noul Coronavirus in Romania. Astfel, ministrul Adrian Oros a explicat ca din 16 martie 2020 in Romania s-a instituit starea de urgenta, dar sectorul agricol si al industriei alimentare si-au continuat activitatea, efectele negative aparute in aceasta perioada fiind generate de scaderea consumului.
 
”Adrian Oros a subliniat ca, desi s-a pus accent pe consumul de produse regionale – lactate, carne de vita si pasare, fermierii romani au stocuri mari de aceste produse, dar pentru tara noastra masurile propuse de Comisie privind stocarea privata nu au avut adresabilitate. Romania a insistat pentru instituirea unor forme de sprijin grant similare celor acordate in sectorul lapte si carne de porc in contextul embargoului cu Federatia Rusa. In privinta sectorului vegetal, ministrul a afirmat ca acesta nu a fost afectat de criza pandemiei, ci de seceta pedologica extrema, cea mai serioasa din ultimii 50 de ani. In acest context, ministrul a punctat ca aproximativ 1,4 milioane de ha semanate in toamna au fost afectate de seceta”, a informat Ministerul Agriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ministrul Julia Klöckner a manifestat interes fata de situatia sistemului de asigurari din Romania in ceea ce priveste domeniul agricol. Astfel, ministrul Adrian Oros a explicat ca sunt cerinte exagerate din partea asiguratorilor in ceea ce priveste asigurarea impotriva fenomenului de seceta, insa fermierii romani au la dispozitie si o subMasura din Programul National de Dezvoltare Rurala, respectiv 17.1, prin care pana la 70% din valoarea politei de asigurare poate fi rambursata din fonduri europene.  
 
Referindu-se la programul presedintiei germane a Consiliului UE, ministrul Agriculturii din Germania, Julia Klöckner, a explicat ca acesta se bazeaza pe aprovizionarea cu alimente, siguranta si securitatea alimentara, evolutia Politicii Agricole Comune, digitalizarea agriculturii si bunastarea animala.
 
”Ministrul german al Agriculturii a dorit sa cunoasca asteptarile Romaniei privind viitoarea presedintie germana a Consiliului UE. Astfel, ministrul Adrian Oros a afirmat ca pentru Romania este esentiala continuarea convergentei externe a platilor directe, sprijinul cuplat voluntar, precum si ajutorul national tranzitoriu. Totodata, oficialul roman a transmis ca Romania sustine finalizarea discutiilor in ceea ce priveste Cadrul Financiar Multianual pentru perioada urmatoare in vederea asigurarii resurselor financiare necesare punerii in aplicare a noii PAC si a sustinut necesitatea ca agricultura sa beneficieze de sprijin financiar mai consistent pentru a face fata cerintelor suplimentare din domeniul climei si mediului si, nu in ultimul rand, pentru asigurarea securitatii alimentare”, informeaza ministerul.
 
De asemenea, ministrul a relevat oportunitatea unor clarificari cu privire la conditiile de accesare a instrumentului Next Generation EU si a detalierii sprijinului acordat beneficiarilor precum si a modalitatii de distributie a sumelor suplimentare pentru FEGA si FEADR, pe fiecare stat membru.
 
Ambii ministri au agreat asupra necesitatii ca PAC sa beneficieze de un buget adecvat corelat cu nivelului ambitiilor de mediu in UE.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016