Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii români şi bulgari au aflat rapid că fondurile UE pot fi fraudate


Fermierii din România şi Bulgaria au înţeles repede ceea ce aflaseră cu 30 de ani în urmă colegii lor din Franţa, Italia sau Spania, şi anume că subsidiile generoase administrate de la distanţă de UE pot face obiectul fraudelor, comentează Telegraph, într-un articol privind corupţia din Bulgaria.
Fondurile Sapard au drept scop susţinerea ţărilor din fostul bloc sovietic în vederea modernizării sectorului agricol, însă în Bulgaria au alimentat corupţia, determinând Uniunea Europeană să suspende finanţarea în vara acestui an, informeaza Mediafax.

Deputatul bulgar Atanas Atanasov, unul dintre cei mai activi critici ai fenomenului corupţiei în ţara sa, afirmă că locuitorii unui oraş de fermieri i-au spus că beneficiarii de fonduri Sapard pot fi identificaţi după maşinile scumpe pe care le folosesc, afirmă Sunday Telegraph, în ediţia electronică.

Bulgaria a primit peste 2 miliarde de euro în perioada 2000 - 2006 şi urmează ca, până în 2013, să primească alte peste 8 miliarde de euro. Iniţial, fondurile au avut ca scop reconstrucţia drumurilor şi căilor ferate şi a şcolilor, însă eforturile europene au fost subminate de corupţia larg răspândită în rândurile clasei politice bulgare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

În anii '90, guvernul de la Sofia a fost infiltrat de foşti comunişti, foşti agenţi secreţi şi lideri ai grupărilor de crimă organizată, care pot fi văzuţi şi în prezent plimbându-se pe străzile capitalei, însoţiţi de bodyguarzi, şi care preferă să îşi rezolve problemele de afaceri prin angajarea de criminali plătiţi mai degrabă decât în tribunale.

În octombrie, tribunalele bulgare au început audierile în două cazuri de mare corupţie, unul dintre ele fiind considerat la Bruxelles drept un test pentru voinţa Bulgariei de a rezolva problema. Unul dintre acestea implică "o reţea de companii formată din peste 50 de firme", acuzată de fraude în valoare de 4,6 milioane de euro din fonduri Sapard, folosite pentru înlocuirea unor echipamente de procesare a cărnii.

Echipamentele învechite au fost trimise unui complice din estul Germaniei şi cumpărate din nou la un preţ de 24 de ori mai mare decât cel iniţial. Conform unui raport OLAF obţinut de Sunday Telegraph, grupul este acuzat de fraudă, import ilegal de carne de iepure din China, însoţită de certificate sanitare false, şi cumpărarea ilegală de material rulant feroviar de la căile ferate bulgare. Conform raportului, unul dintre inculpaţi a avut "legături apropiate cu guvernul bulgar", fiind acuzat că ar fi donat Partidului Socialist al premierului Serghei Stanişev 200.000 de leva (circa 100.000 de euro) în 2005.

Un alt membru al grupului a fost partener de afaceri al unui fost ministru, care a încercat "să influenţeze ancheta" împotriva acestuia.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016