Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii spanioli se tem ca Ciolos va reduce ajutoarele pentru sectorul laptelui in favoarea subventiilor pentru Est


Numirea romanului Dacian Ciolos in calitate de comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala, la propunerea presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a venit ca un dus rece pentru sectorul agrar asturian, scrie marti La Nueva Espana, citata de Agerpres, apreciind ca organizatiile agrare locale se tem acum ca, sub mandatul comisarului din Romania, vor fi taiate ajutoarele pentru sectorul laptelui din Asturias pentru favorizarea tarilor din estul continentului, care trec in prezent prin perioade de profunde reforme agrare.
Ciolos inca nu si-a asumat mandatul, insa posibila sa atitudine pentru urmatorii cinci ani genereaza deja tot felul de speculatii in Asturias, unde problema cea mai ingrijoratoare a liderilor sindicali este tocmai originea romana a noului comisar european - Romania avand o problematica agrara destul de diferita de cea a nordului Spaniei, acolo fiind mare nevoie de ajutoare.

Bugetul comisariatului pentru agricultura nu va creste in urmatorii ani, previziunile indicand chiar un nivel mai ridicat
de subventii pentru tari care, ca si Romania, au nevoie de un imbold puternic in sectorul agrar. De aceea Ramon Artime, presedintele uneia dintre asociatiile agrare asturiene, regreta ca noul comisar pentru agricultura nu este francezul Michel Barnier - prezent in Comisie, insa la politica interna. "Noua ne-ar fi mers mai bine, pentru ca Franta apara mentinerea ajutoarelor si cresterea lor in urmatorii ani", sustine Artime, fiind convins ca numirea lui Dacian Ciolos la carma politicii agrare a Uniunii va aduce avantaje fostelor tari comuniste, care "inca mai sunt in etapa ponderii mari a sectorului primar, pe care vor sa-l potenteze".

Mercedes Cruzado, secretarul general al altei organizatii agrare asturiene, afirma ca membrii organizatiei nu-si fac multe iluzii legate de numirea lui Ciolos. "Exista tendinta reducerii ajutoarelor pentru tarile care au venituri mai mari, si ca guvernele nationale sa aduca fonduri, asa ca lucrurile nu stau foarte bine", spune ea. La randul sau, purtatorul de cuvant al sectorului lactatelor din cadrul Uniunii fermierilor asturieni, considera ca lucrurile nu se pot inrautati cu mult mai mult, pentru ca "stau deja groaznic" - mai ales ca urmare a nivelului redus la pretul laptelui, "ca urmare a unei politici liberale care i-a afectat pe crescatorii de animale din Asturias".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ciolos, expert in teme agrare si cu experienta in mediul comunitar, are 40 de ani si a fost ministru al agriculturii in Romania, aminteste publicatia citata, apreciind totodata ca romanul este considerat mai putin liberal decat predecesoarea sa, Mariann Fischer-Boel. Aceasta din urma, scrie La Nueva Espana, va ramane in istoria politicii europene drept comisarul cotelor la lapte - stabilite pana in 2014. Crescatoare de animale, bunica fericita si fost ministru al agriculturii in Danemarca, ea nu lasa o amintire frumoasa crescatorilor de animale din Asturias, care o acuza de alimentarea crizei actuale din sector.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016