Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii sunt nemultumiti de APIA. Subventia a fost achitata doar partial

fermierii-sunt-nemultumiti-de-apia-subventia-a-fost-achitata-doar-partial

In acest an, subventia APIA pentru motorina a fost platita partial fermierilor pentru trimestrul I. Producatorii agricoli care au depus cerere pentru motorina folosita in trimestrul I au primit plata in conturi "trunchiata".


In acest sens, APIA ar fi achitat peste 70% din suma alocata fermierilor. De asemenea, fermierii nemultumiti au sesizat ca subventia la motorina a fost platita din nou partial. "De ce acciza la motorina ne-a dat-o 70% pe trimestru I,  2022? Acest minister isi bate joc de agricultura Romaniei, dupa ce deja ne-a macinat si seceta din Moldova", a declarat un fermier din zona Moldovei pentru Agrointeligenta.
 
Conform calculelor fermierilor, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a virat peste 70% din sumele alocate trimestrului I. Insa, nu este prima data cand plata se face partial.
 
In Monitorul Oficial a fost publicat miercuri, 29 iunie, un ordin referitor la plata subventiei la motorina utilizata in agricultura - schema care va intra in conturile fermierilor pentru trimestrul I din acest an.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


 
Cantitatile de motorina aferente perioadei 1 ianuarie 2022 - 31 martie 2022 sunt aprobate prin ordinul citat. De asemenea, erau mentionate si cantitatile de motorina determinate la plata si nedecontate de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, beneficiare de ajutor de stat acordat sub forma de rambursare.
 
"Cantitatile totale de motorina sunt de 62.541.423,201 litri, valoarea totala a ajutorului de stat aferent este de 101.995.600,00 lei", se arata in ordinul emis de Ministerul Agriculturii, condus interimar de vicepremierul Sorin Grindeanu la acel moment.
 
Sprijinul financiar acordat de catre stat se acorda sub forma de rambursare ca diferenta dintre rata accizei standard si rata accizei reduse. Valoarea unitara in conformitate cu HG nr. 146/2022 este de 1,630 lei/litru.
 
Printre sectoarele care beneficiaza de acest ajutor de stat se numara imbunatatirile funciare, domeniul zootehnic si vegetal. Suma alocata pentru acest an este de 337.000.000 lei, fiind asigurata de la bugetul de stat in limita prevederilor bugetare aprobate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. In cazul in care plafonul nu acopera toate trimestrele din anul 2022, suma poate fi suplimentata.
 
Fermierii vor putea depune cereri de rambursare la APIA si pentru trimestrul II incepand din luna iulie. De asemenea, platile vor fi virate in conturi, inclusiv cu diferentele ramase restante.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016