Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii timiseni din sectoarele vegetal si zootehnic se unesc


Fermierii timiseni din sectoarele vegetal si zootehnic se vor uni in aceeasi asociatie, pentru a le fi mai eficiente actiunile menite sa le rezolve problemele, a declarat economistul Nicolae Oprea, secretarul Asociatiei Producatorilor de Cereale si Plante Tehnice Timis, informeaza Agerpres.
"De luni, luam masuri de extindere a o obectului de activitate al asociatiei, la solicitarea unui numar crescand de fermieri, care vor sa faca parte din asociatia noastra", a motivat Oprea.

Potrivit acestuia, una dintre cele mai spinoase probleme este conflictul dintre procesatorii de lapte si crescatorii de animale, deoarece, a spus Oprea, laptele este impartit in doua categorii, respectiv, "conform" si "neconform". Oprea explica faptul ca "procesatorii si statul profita de aceasta clasificare pentru a-i exploata si umili pe crescatorii de animale" si da ca exemplu faptul ca, desi laptele "neconform" este procesat, producatorul nu primeste nicio subventie si chiar suporta penalizari, iar pentru o cantitate de 6.000 de kilograme de lapte "conform", el primeste subventie pentru o cantitate mult mai mica.

Presedintele Asociatiei Producatorilor de Cereale si Plante Tehnice Timis a mai remarcat si faptul ca lipsa de organizare a crescatorilor de animale ii face pe acestia foarte vulnerabili in fata comerciantilor, deoarece statul nu le apara interesele. Cele mai mari nemultumiri ale acestora se refera la modificarea stasului laptelui si la diferenta foarte mare de pret a laptelui de la poarta fermei pana la magazin. "Stasul a fost ridicat de la 3,5% grasime la 3,7% si de aici pornesc numeroase penalizari si pierderi, in defavoarea crescatorilor de animale. De asemenea, un kilogram de lapte costa la poarta fermei sase-noua bani, iar in galantarele supermarketurilor pretul ajunge chiar la sase lei", a explicat Nicolae Oprea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

O alta mare problema a celor din sectorul agronomic o reprezinta subventiile si, a aratat Oprea, desi Ministerul Agriculturii ofera un anumit sprijin in zootehnie, acesta ajunge foarte greu la destinatarul din agricultura. De pe lista nemultumirilor care i-au determinat pe fermieri sa se uneasca nu lipseste criza spatiului de pasunat, astfel ca fermieriinu pot inchiria, dar nici concesiona aceste terenuri pentru a le intretine si a le utiliza in scopul hranirii animalelor. Din aceasta cauza, de multeori, se ajunge la lupte aprige, chiar in instante, intre primarii si fermieri, dar si intre proprietarii de pamanturi si fermieri, fiindca animalele ajung, de multe ori, pe aceste terenuri proprietate privata, pe care le distrug.

Incepand de pe 17 noiembrie, asociatia va lua masuri de extindere a obiectului de activitate si isi va schimba denumirea in Asociatia Producatorilor de Cereale, Plante Tehnice si a Crescatorilor de Animale Timis.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton