Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantare nerambursabila de 1,7 milioane euro in judetul Bacau, pe masura 123


Schema de ajutor de stat N578/2009 din cadrul Masurii 123 “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere” a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) a atras, in judetul Bacau trei proiecte, toate eligibile, in valoare de 1,7 milioane de euro. Numarul de participanti la aceasta campanie de finantare din fonduri europene, incheiata la jumatatea lunii februarie, a fost insa mai mare.
Pentru intilnirile de tip “Kitchen-table”, cu un numar propus de 7 – 10 participanti – ne-a informat Codrina Pascaru, directorul Oficiului Bacau al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) -, au participat 13 persoane din comuna Vultureni, 21 din din Glavanesti, 11 din Parava, 15 din Gioseni, 23 din Pirjol si 14 din Nicolae Balcescu. Pentru intilnirile de tip “ateliere de lucru”, cu un numar propus de 20 – 30 de participanti, au venit 33 de persoane din Agas, 31 din Dofteana, 32 din Filipeni si 44 din Stanisesti.

In toata tara, APDRP a selectat, pentru finantare, 130 de proiecte. Valoarea acestora este de peste 86 de milioane de euro. Cele mai multe cereri de finantare aprobate se refera la investitiile în sectorul agricol, respectiv 101 proiecte, în valoare de 72,08 milioane de euro. Solicitantii fondurilor nerambursabile au optat pentru investitii în panificatie (brutarii), patiserie, fabrica de înghetata sau producerea de biscuiti. Un alt domeniu accesat a fost cel forestier, pentru care APDRP a selectat 29 de proiecte, în valoare de 14,54 de milioane de euro. Majoritatea cererilor de finantare s-au axat pe achizitionarea de utilaje de exploatatie forestiera.

Investitiile finantabile în sectorul agricol prin aceasta Schema vizeaza sectorul panificatie (piine, produse de patiserie, biscuiti, paste fainoase etc.), dulciuri (de exemplu, ciocolata sau înghetata) sau alte preparate alimentare (lapte praf, alimente pentru diferite tipuri de regim sau fabricarea de supe sau ciorbe). De asemenea, în ceea ce priveste procesarea din sectorul forestier, vor primi sprijin financiar proiectele care au ca scop valorificarea produselor lemnoase (exploatarea forestiera) sau a produselor nelemnoase (ciuperci, fructe de padure etc.). Ca o categorie de investitii speciale, Schema ofera finantare si pentru investitiile de producere a biocombustibililor (biodiesel si bioetanol) pentru transporturi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Ziarul de Bacau
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016