Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Finantele vor sa regleze piata alimentelor cu ajutorul producatorilor
Ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, va avea întâlniri saptamânale cu agricultorii, pentru reglementarea întregului lant al produselor alimentare, a anuntat ieri Adrian Radulescu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din România (LAPAR).
„O sa avem întâlniri în fiecare joi cu ministrul Finantelor, ca sa lamurim tot circuitul si tot lantul produselor alimentare. Acum avem întâlniri pentru piata cerealelor, morarit, pâine, dupa care o sa intram pe carne“, a spus Radulescu, dupa o întâlnire la care au participat ministrii finantelor si agriculturii, Gheorghe Pogea si Ilie Sârbu, alaturi de reprezentanti ai producatorilor agricoli si ai bancilor. Reprezentantul LAPAR a spus ca, la urmatoarele reuniuni, va solicita impunerea unor criterii în privinta comertului cu cereale.
„Vrem sa punem niste limitari sa nu mai poata face oricine comert cu cereale, doar cine are depozit, magazie, cine are dotare corespunzatoare. Nu pur si simplu, faci un S.R.L, vinzi cereale, pitesti TVA-ul, mâine desfiintezi firma si esti mare comerciant cu cereale“, a mai spus Radulescu, citat de Mediafax.
Totodata, a aratat ca ordonanta adoptata miercuri de Guvern, prin care fermierii pot primi certificate de depozit în schimbul recoltei stocate, este o lege dorita de aproape 10 ani, deoarece agricultorii vor putea contracta credite pentru reluarea ciclului de productie, fara a fi nevoiti sa vânda recolta într-un timp scurt.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„S-a creat acest mecanism care cu siguranta, va debloca mult timp piata cerealelor. Orzul, grâul, în special, au o piata foarte mare de oferta la recoltare. Acum ar trebui sa se tranzactioneze 1,5 milioane tone pentru ca agricultorii sa-si rezolve treburile, ori piata nu va putea sa absoarba atât“, a spus Radulescu. El a estimat ca agricultorii vor putea lua un credit de 70-80% din valoarea certificatelor de depozit, dar crede ca acestia vor solicita împrumuturi mai mici, de teama dobanzilor.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News