Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Firme care au în proprietate doar o geantă contractează proiecte UE, dar nu le pot cofinanţa


Problemele înregistrate în absorbţia fondurilor europene sunt generate şi de imposibilitatea acelor firme care "au în proprietate doar o geantă" de a prezenta băncilor garanţiile solicitate şi a obţine credite bancare pentru cofinanţarea proiectelor UE, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

El a arătat, la finalul unei întâlniri cu oamenii de afaceri, că au fost sesizate numeroase situaţii în care firme care "au în proprietate doar o geantă" contractează proiecte UE de sute de milioane de euro, dar nu pot obţine credite bancare pentru cofinanţare deoarece nu dispus de garanţii.

"Nu este posibil să ceară fonduri europene o firmă care are în proprietate doar o geantă. Problemele apar deoarece sunt multe situaţii în care proiecte sunt contractate de firme fără acoperire financiară. Este nevoie de o partajare a responsabilităţilor în absorbţia fondurilor UE, între Guvern şi mediul de afaceri", a spus Boc.

Premierul a precizat că, săptămâna viitoare, va fi organizată o nouă discuţie pe tema fondurilor europene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h



Premierul Emil Boc declara la sfârşitul anului trecut, în urma unei întâlniri cu reprezentanţi ai băncilor comerciale, că una dintre problemele identificate este aceea că, în 2008, firmele nu erau obligate să prezinte băncilor scrisori de confort sau declaraţii pe proprie răspundere pentru a obţine credite, iar mulţi dintre contractori sunt în prezent în imposibilitatea de a mai asigura cofinanţarea proiecte sprijinite şi din fonduri UE.

El a precizat atunci că a convenit cu băncile ca acele proiecte pentru care firmele nu mai pot asigura cofinanţarea să fie reziliate.

Ultima scrisoare de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional, prezentată de MEDIAFAX în luna noiembrie, relevă că Guvernul se angajează să acorde prioritate cofinanţării proiectelor UE atunci când lansează noi investiţii, să prioritizeze actualul portofoliu de proiecte astfel încât să fie susţinute în principal acele investiţii pentru care pot fi asigurate fonduri şi să evalueze gradul de bancabilitate al proiectelor contractate de firme private.

Tot pentru un nivel mai mare de fonduri comunitare atrase, în scrisoarea convenită cu FMI este prevăzută trecerea Unităţii de Management al proiectelor UE de la Ministerul Finanţelor în subordinea directă a primului-ministru, concomitent cu întărirea autorităţii acestei structuri pentru a lua "măsurile necesare" în ministere în vederea accelerării absorbţiei fondurilor UE.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016