Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fiscalizarea agriculturii trebuie să devină o prioritate. Interviu cu ministrul agriculturii


În acest moment, suntem pe punctul de a achita subvenţiile la motorină, urmărim achitarea subvenţiilor la hectar, însă vă pot spune că agricultura nu presupune doar acest lucru. Presupune mai mulţi factori şi sper ca, prin colaborarea cu colegii parlamentari şi din Guvern, să găsim rezolvare la toate aceste probleme, a declarat ministrul agriculturii Valeriu Tabără, într-un interviu acordat ziarului Evenimentul.

Iată cele mai importante declaraţii ale ministrului.
- Aţi avut o primă discuţie cu premierul Emil Boc. Credeţi că veţi avea sprijin pentru a vă duce la bun sfârşit mandatul?

- A fost o discuţie foarte la obiect, în care am stabilit o serie de obiective ale ministerului pentru perioada imediat următoare. Din acest punct de vedere, vă pot spune că prioritatea absolută a noastră, dar şi a întregului Cabinet, este favorizarea atragerii de fonduri europene. Mai apoi, am discutat despre terenurile necultivate, şi am căzut de acord că acestea nu pot să rămână doar cuiburi pentru şoareci. Aşa ceva este nepermis într-un stat care se pretinde membru al Uniunii Europene şi cred că trebuie să găsim urgent o soluţie. Există un plan de lucru în acest sens, despre care nu vă pot da încă detalii. De asemenea, s-a pus şi problema fiscalizării în agricultură, o altă prioritate a mea, unde ştim cu toţii că s-a împământenit o anumită preconcepţie, în părerea mea, greşită. Agricultura trebuie subvenţionată, statul te-ajută, dar eu sunt de părere că trebuie să şi returnezi o parte din profit, în urma acestui ajutor. Or, la acest lucru lucrăm acum, la modalitatea prin care producătorii agricoli să fie cooptaţi într-un circuit agricol şi fiscal normal şi, în cele din urmă, legal.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

- Precedenta noastră convorbire a avut loc chiar după momentul inundaţiilor, în care toată lumea căuta vinovaţi pentru repetarea acestora, an de an. Veţi aborda şi acest subiect în mandatul dvs?

- Eu am elaborat deja o strategie privind îmbunătăţirile funciare şi sistemul naţional de irigaţii, care a fost deja înaintată atât premierului, cât şi Preşedinţiei. În mod sigur, acum voi încerca să o pun şi în practică.

- Preluarea mandatului dumneavoastră vine într-un moment în care cuvântul de ordine recomandat de preşedintele Băsescu este „austeritate”. Cum se va descurca Ministerul agriculturii în această situaţie?

- Vă daţi seama că nu este uşor să faci faţă problemelor dintr-un domeniu atât de vast cum e agricultura cu un buget de criză, aşa cum avem în momentul de faţă. Pe de altă parte, toată lumea a fost de acord că restructurarea la nivel de minister trebuie să continuie. Vor mai fi, probabil, unele ajustări, astfel încât să asigurăm atât optimizarea cheltuielilor, cât şi o funcţionare eficientă, la parametri optimi, a instituţiilor din subordine.

Citeste mai mult in Evenimentul

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016