Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fonduri de 5 miliarde de euro pentru agricultura romaneasca
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a incheiat pana in prezent contracte de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala pentru 64.850 de investitii in mediul rural, pentru care beneficiarii primesc fonduri nerambursabile in valoare totala de 5,184 miliarde euro.
Investitiile, propuse pentru finantare de catre fermieri, investitori sau autoritati locale, asigura cresterea sau imbunatatirea productie agricole sau imbunatatirea vietii in mediul rural prin dezvoltarea infrastructurii rurale.
Pentru "Renovarea si dezvoltarea satelor" prin Masura 322 a PNDR au fost semnate contracte pentru finantarea a 789 de proiecte de investitii in spatiul rural romanesc. Prin aceste proiecte, autoritatile locale beneficiaza de fonduri nerambursabile de 1,713 miliarde de euro pentru realizarea a 10.600 de kilometri de drumuri comunale, de conducte de alimentare cu apa si de conducte de canalizare.
De asemenea, prin submasura d) a Masurii 322 ("Investitii privind lucrari de refacere si modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundatii in anul 2010"), au fost refacute 1.379 de poduri si podete, precum si 679 de kilometri de drumuri, afectate de inundatiile anului 2010. Valoarea acestor lucrari este de 153,6 milioane de euro, fonduri acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) in urma contractarii a 143 de proiecte.
Pentru "imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii" (Masura 125), APDRP a incheiat 460 de contracte cu o valoare de 508 milioane de euro. Proiectele finantate cu acesti bani asigura irigarea unei suprafete totale de 130.000 de hectare, in timp ce suprafata de teren protejata de inundatii prin investitii ale Masurii 125, este de 40.266 de hectare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Totodata, prin Masura 125 sunt finantate proiecte de investitii pentru realizarea a 2.000 de kilometri drumurilor agricole in interiorul exploatatiilor agricole si a 1.623 de kilometri de drumuri forestiere.
Pana in acest moment, pentru "modernizarea exploatatiilor agricole" (Masura 121) au fost aprobate pentru finantare cu fonduri europene peste 200 de exploatatii care produc si utilizeaza energie regenerabila si au fost sprijinite 145 de exploatatii de semi-subzistenta. Peste 1.700 de exploatatii finantate prin Masura 121 apartin fermierilor care fac parte dintr-o forma asociativa. in total, prin Masura 121 sunt incheiate 2.083 de contracte pentru care au fost alocati 774 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.
Investitiile finantate pentru "cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere" (Masura 123 impreuna cu Schemele de Ajutor de Stat aferente) au creat, prin cele 1.026 de proiecte aflate in implementare, 9.838 de locuri noi de munca. Investitiile eligibile care sunt sprijinite financiar prin Masura 123 sunt centrele de sortare si ambalare oua, depozitele frigorifice, abatoarele, halele de procesare a legumelor si fructelor, sectiile de prelucrare a carnii sau unitatile de productie a sucurilor naturale. Tot in categoria investitiilor care beneficiaza de fonduri nerambursabile sunt centrele de vinificatie, fabricile de ulei, de produse lactate sau de procesare a mierii. Prin implementarea acestor investitii, capacitatea unitatilor care proceseaza produse agricole creste la peste 11 milioane de tone in fiecare an.
Prin Masura 312 a PNDR ("Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi"), au fost finantate 2.225 de noi microintreprinderi, cu alte cuvinte, noi agenti economici care contribuie direct la dezvoltarea economiei locale. Investitiile in producerea de energie regenerabila prin Masura 312 sunt in numar de 499. Alte 42 de investitii se inscriu in domeniul dezvoltarii activitatilor mestesugaresti si de artizanat. Valoarea totala a contractelor aferente acestei masuri este de 336,4 milioane de euro.
Proiectele de investitii in turismul rural (Masura 313), in numar de 986 de proiecte, beneficiaza de fonduri nerambursabile de 162 de milioane de euro. Dintre acestea, prin 510 proiecte s-au solicitat fonduri nerambursabile pentru constructia sau modernizarea de structuri turistice de cazare in spatiul rural. Agroturismul este vizat de 142 de proiecte.
Acestea presupun constructia sau modernizarea pensiunilor agroturistice in care se desfasoara activitati legata de agricultura, cresterea animalelor sau de cultivarea diferitelor tipuri de plante si livezi de pomi fructiferi. Investitiile in activitati recreationale (stranduri si piscine, achizitionare de mijloace de transport traditionale pentru plimbari, trasee pentru echitatie, rafting etc.) sunt incluse in 38 de proiecte ale Masurii 313. Alte proiecte finantate prin aceasta Masura au propus infiintarea in zonele rurale a centrelor de informare turistica, prevazute cu toate echipamentele necesare, inclusiv cu personal de specialitate.
"Instalarea tinerilor fermieri" (Masura 112) a prezentat un interes deosebit in randul fermierilor sub 40 de ani. Astfel, in mediul rural au fost instalati 9.423 de tineri fermieri. Pentru sprijinirea acestora, au fost semnate contracte de finantare in valoare totala de 208 milioane de euro nerambursabili. Tinerii fermieri instalati la propria lor ferma sunt interesati, in mod deosebit cresterea animalelor si culturile vegetale, asadar de realizarea fermelor mixte. Dintre tinerii fermieri care au fost selectati pentru finantare prin aceasta masura, peste 2.000 sunt femei.
In ceea ce priveste contractele aferente Masurii 141 ("Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta") acestea au ajuns la numarul record de 47.008 cu o valoare nerambursabila de 352,5 milioane de euro. Dintre acestea, 24.332 de contracte sunt atribuite catre tineri sub 40 de ani.
De la demararea PNDR in anul 2008, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a gestionat 139.879 de cereri de finantare, in valoare de peste 17,659 miliarde de euro. Pana la aceasta data, au fost selectate pentru a primi finantare nerambursabila 68.115 de proiecte in suma de 5,7 miliarde de euro, ceea ce reprezinta un grad de angajare de 77% a fondurilor disponibile prin PNDR.
APDRP a platit, pana in prezent, beneficiarilor, aproximativ 4,737 miliarde de euro, ceea ce inseamna o absorbtie efectiva de peste 54% din sumele alocate de catre Uniunea Europeana.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura