Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri de la APDRP pentru impadurirea terenurilor agricole

fonduri-de-la-apdrppentru-impadurirea-terenurilor-agricole

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va acorda celor interesati sa-si impadureasca terenurile agricole peste 176 de milioane de euro, fondurile fiind acoperite din bani publici.


"Fondurile sunt acoperite in proportie de 100% din bani publici (nu exista obligativitatea cofinantarii) si vor fi disponibile in cate patru sesiuni pentru depunerea proiectelor aferente Masurii 221 - "Prima impadurire a terenurilor agricole". Pentru fiecare sesiune sunt disponibili cate 44 de milioane de euro", se arata in comunicat.

Fonduri vor fi acordate sub forma de plati directe acordate pe an si pe hectar, calculate in functie de forma de relief: campie, deal, munte. Reprezentantii APDRP sustin ca, pentru impadurirea unui hectar de teren agricol, la campie, beneficiarul va primi 1.330 de euro.

Comunicatul mai spune ca "Proiectele finantate prin Masura 221 pot include lucrari care sa previna pagubele produse de factorii naturali daunatori, sa reduca eroziunea solurilor, sa poata imbunatati capacitatea de retentie a apei si sa poata creste calitatea aerului. De asemenea, pot asigura producerea de biomasa, inclusiv masa lemnoasa de calitate, prin mentinerea sau, dupa caz, cresterea biodiversitatii. Pe scurt, prin Masura 221 se imbunatatesc conditiile de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea durabila a terenurilor agricole".

Cu ajutorul Masurii 221 pot fi impadurite toate terenurile agricole de la nivelul tarii, exceptie fac insa pajistile permanente neafectate de procese de degradare a solului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


In acelasi timp, se poate asigura si impadurirea terenurilor agricole din jurul oraselor numai cu conditia respectarii cerintelor specifice ale acestei Masuri de finantare. Pot fi impadurite inclusiv terenurile care contin soluri nisipoase si (sau mobile, terenurile din luncile raurilor, lunca Dunarii, dar si terenurile afectate de eroziune sau desertificare.

Beneficiarii fondurilor europene nerambursabile acordate prin aceasta masura de investitii pot fi: persoanele fizice, inclusiv persoanele fizice autorizate, persoanele juridice, grupurile sau asociatiile de persoane fizice sau juridice, precum si autoritatile publice locale detinatoare de teren agricol.

Pentru ca un potential beneficiar sa isi poata realiza o astfel de plantatie forestiera, trebuie sa detina parcele agricole cu o suprafata mai mare de 0,5 hectare (5.000 mp). Apoi, fermierul va intocmi, impreuna cu persoanele autorizate in acest sens, un proiect de impadurire.

Terenurile agricole detinute, care vor fi impadurite, trebuie sa fi fost declarate la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura in urma cu cel putin doi ani, iar pentru terenul respectiv sa fi fost respectate, in toata aceasta perioada, Bunele Conditii Agricole si de Mediu (GAEC).

Cererile de finantare pentru proiectele de investitii se vor putea depune la sediile Oficiilor Judetene ale APDRP in fiecare zi, intre orele 9 si 14: 00, in perioada desfasurarii unei sesiuni de primire a proiectelor.

Prima sesiune de primire a proiectelor va fi deschisa in perioada 1 – 30 martie, a doua va incepe in 2 mai si se va termina pe 31 mai, a treia sesiune are loc in perioada 16 august – 14 septembrie, iar ultima se va desfasura in perioada 15 noiembrie – 14 decembrie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016