Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri europene iunie 2013: Cum face dovada existentei cofinantarii un fermier interesat de masura 121

fonduri-europene-iunie-2013-cum-face-dovada-existentei-cofinantarii-un-fermier-interesat-de-masura-121

In perioada 25 iunie - 31 iulie 2013 se acorda fonduri pentru dezvoltarea fermelor de familie. Fondurile europene vor fi acordate prin intermediul masurii 121. Iata care sunt documentele necesare pentru dovedirea existentei sursei de cofinantare.


Pentru asigurarea cofinantarii, beneficiarii vor avea posibilitatea de a contracta credite printr-un fond de creditare creat de MADR.
 
Potentialii beneficiari sunt obligati sa prezinte Declaratia pe propria raspundere pentru asigurarea cofinantarii proiectului.
 
La semnarea contractului de finantare, cofinantarea proiectului poate fi dovedita prin:
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
a) extrasul liniei de credit datat cu cel putin cinci zile lucratoare fata de data semnarii contractului, cu valabilitate de un an la momentul semnarii contractului de finantare, si Contractul de credit vizat de banca, in cazul cofinantarii prin linie de credit cu valabilitate de un an la momentul semnarii contractului de finantare, deschis la o banca (copie conform cu originalul). 
b) extras de cont bancar vizat si datat de banca cu cel mult cinci zile lucratoare inainte de data depunerii documentelor pentru semnarea contractului de finantare, in cazul cofinantarii prin surse proprii (autofinantare) sau prin certificate de depozit nominative si dematerializate, cu o scadenta mai mica sau egala cu trei luni fata de data depunerii documentelor pentru semnarea contractului de finantare (copie conform cu originalul);
c) extras de cont bancar vizat si datat de banca cu cel mult cinci zile lucratoare inainte de data depunerii documentelor pentru semnarea contractului de finantare, in cazul existentei unor surse de cofinantare de tipul: granturi, sponsorizari, donatii, insotit de un document care sa ateste sursa respectiva, emis de organizatia care a acordat-o (copie conform cu originalul);
d) extras de cont bancar si Formularul de achizitie titluri de stat, emise si vizate de banca, in cazul cofinantarii prin titluri de stat cu o scadenta mai mica sau egala de trei luni fata de data depunerii documentelor pentru semnarea contractului de finantare (copie conform cu originalul).
 
in cazul in care, la semnarea contractului de finantare, solicitantul nu prezinta dovada cofinantarii proiectului intr-una din formele prevazute mai sus, va fi decazut din dreptul de a incheia Contractul de finantare.
 
Finantarea unui proiect depus in cadrul Masurii 121„Modernizarea exploatatiilor agricole”  din PNDR este restrictionata pentru urmatoarele categorii de beneficiari:
 
  • Beneficiarii inregistrati in lista APDRP a debitorilor pentru Programul SAPARD si pentru FEADR, pana la achitarea integrala a datoriei fata de APDRP, inclusiv a majorarilor de intarziere;
  • Beneficiarii care au contracte de finantare reziliate pentru FEADR, din initiativa APDRP, din cauza nerespectarii clauzelor contractuale, iar rezilierea are o vechime mai mica de un an;
  • Beneficiarii care se afla in situatii litigioase cu APDRP, pana la finalizarea litigiului.

In cadrul acestei sesiuni au fost prioritizate urmatoarele sectoare:
 
Sectorul vegetal:
 
  • legume;
  • pepiniere si plantatii de pomi si arbusti fructiferi, capsunarii;
  • culturi de camp;
  • pepiniere si plantatiile de vita de vie pentru vin (cu exceptia restructurarii/reconversiei plantatiilor de vita de vie) si struguri de masa.

Sectorul animal:
 
  • bovine pentru lapte;
  • bovine pentru carne;
  • porcine pentru ingrasat;
  • ovine si caprine;
  • pasari.

Pot depune proiecte si persoanele fizice, cu conditia autorizarii inaintea semnarii contractului de finantare, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale si alte tipuri de beneficiari eligibili in cadrul masurii 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole”.

Proiecte model puse la dispozitia fermierilor
 
Pentru a veni in sprijinul fermierilor interesati sa acceseze aceasta masura, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va pune la dispozitia potentialilor beneficiari, cu titlu gratuit, proiecte model si informatii documentate tehnic pentru:
 
Fermele de legume in camp – maxim 2ha,
Fermele de legume in spatii protejate – maxim 1.000 m2;
Livezi de pomi si arbusti fructiferi – maxim 5 ha;
Fermele de vaci destinata productiei de lapte (max 20 capete);
Fermele pentru cresterea pasarilor – gaini ouatoare (max 4000 capete);
Fermele de crestere si ingrasare porci – Ferma in circuit inchis (max. 100 capete).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016