Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fostii muncitori brasoveni de la Kraft Foods vor sa boicoteze produsele companiei


Dacă nici la şedinţa de negociere programată pentru marţi, 27 ianuarie, nu vor ajunge la o înţelegere cu patronatul, muncitorii Kraft Foods pregătesc un boicot în faţa hipermarketurilor, informeaza AmosNews. Vom solicita oamenilor să nu mai cumpere produse Kraft pentru că aceştia nu ştiu să îşi trateze corect angajaţii din România, promit sindicaliştii.
Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Industria Alimentară, a solicitat, luni, autorităţilor din Braşov să nu accepte niciun proiect de închidere al fabricii fără a avea şi un aviz favorabil din partea reprezentanţilor muncitorilor societăţii. „Cei de la Kraft Foods nu au notificat pe nimeni că vor face disponibilizări, iar Contractul Colectiv de Muncă prevede acordarea unor pachete compensatorii de şase şi nouă salarii în funcţie de vechime, dar numai în caz de disponibilizări colective, nu de închidere a societăţii, pentru că dacă se punea problema de desfiinţare a fabricii se punea altfel problema negocierilor la Contractul Colectiv de Muncă de anul trecut”, a mai explicat Frumosu. Acesta a precizat că americanii de la Kraft Foods au avut profituri mari cu societatea din România şi, în plus, terenul pe care este construită fabrica din Braşov poate aduce un foarte frumos profit din afacerile imobiliare şi „considerăm normal ca o parte din aceste profituri să se întoarcă la angajaţi”. „În plus, fabrica are o tradiţie de peste 100 de ani – chiar şi acest lucru necesită o compensaţie”, a mai spus liderul FSLIA.

Salariaţii fabricii de la Braşov au peste 45 de ani, jumătate din cei 440 de muncitori fiind trecuţi chiar de 50 de ani. „Noi ne dorim ca societatea să ne asigure un pachet compensatoriu care să ne asigure traiul pe o perioadă de cel puţin trei ani, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul altor fabrici ale companiei din lume, dar ei nu ne oferă decât cel mult 12 salarii compensatorii”, a explicat şi Raluca Colţea, reprezentata angajaţilor.
În cazul în care negocierile nu se vor solda cu succesul scontat, sindicaliştii vor trece la mişcări de protest. „Vom picheta societatea, dar în acelaşi timp vom merge şi în marile oraşe unde ne vom posta în faţa marilor lanţuri de hypermarketuri şi vom solicita oamenilor să nu mai cumpere produse Kraft pentru că aceştia nu ştiu să îşi trateze corect angajaţii din România”, a mai spus Frumosu.

Kraft Foods a anunţat că va închide până la finele anului viitor fabrica de ciocolată de la Braşov, aceasta fiind singura unitate de producţie la nivel local a companiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cei 440 de angajaţi ai fabricii vor fi disponibilizaţi în mai multe etape, începând din luna mai a acestui an. Potrivit Doinei Cavache, Corporate Affairs Manager al Kraft Foods România, motivul închiderii fabricii este imposibilitatea dezvoltării capacităţilor de producţie. „Dezvoltarea puternică a afacerii Kraft Foods România din ultimii ani a generat nevoi suplimentare de capacităţi de producţie", declară şi Lachlan Grave, director general al Kraft Foods România. „Din cauza limitărilor de spaţiu în clădirile existente şi locaţiei unităţii de producţie Kraft în mijlocul oraşului, creşterea capacităţii de producţie la Braşov nu este o opţiune viabilă. Au fost studiate capacităţile de producţie din cadrul fabricilor noastre şi identificate oportunităţile de a consolida producţia mai eficient, astfel încât să se asigure dimensiunea necesară pentru a susţine dezvoltarea viitoare. Transferul producţiei nu va afecta angajamentul nostru de a continua dezvoltarea afacerii din România", a completat acesta. Doina Cavache a mai precizat că o parte a producţiei, partea de tablete de ciocolată, va fi relocată în Bulgaria.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016