Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, urmarit penal pentru abuz in serviciu. Prejudiciu estimat la peste 1,6 milioane de lei
Directia Nationala Anticoruptie a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Stelian Fuia, fostul ministru al agriculturii, sub acuzatia de abuz in serviciu, se arata intr-un comunicat emis miercuri de catre institutie.
In acelasi dosar sunt urmariti penal Daniel si Alexandrina State, cumnatul si sora lui Fuia, asociati la SC Procera Agrochemicals, Dragos Alin Paraschivoiu si executorul judecatoresc Constantin Oprisan, acuzati de complicitate la abuz in serviciu.
In ordonanta de punere in miscare a actiunii penale se mentioneaza ca exista probe care sustin faptul ca Stelian Fuia, in calitate de director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice Fundulea (functie pe care a detinut-o in perioada 1 martie 2005-15 decembrie 2008), cu stiinta, a omis indeplinirea unui act de serviciu, in cadrul unei proceduri de executare silita, fapt ce a condus la scoaterea ilegala, prin procedura de licitatie organizata de inculpatul Oprisan Constantin, la 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului, in valoare de 243.950 lei si la indestularea in acest mod a creditorului SC PROCERA AGROCHEMICALS Romania SRL cu suma totala de 174.631 lei, societate la care State Alexandrina, sora lui Fuia Stelian era asociata.
Dupa incuviintarea executarii silite, mai arata DNA, cu acordul Statiunii Fundulea, dreptul de a recupera datoria a fost preluat, printr-un contract de cesiune de creanta, de catre SC Procera Agrochemicals. Avantajele patrimoniale obtinute in acest mod de SC Procera Agrochemicals s-au reflectat in mod direct in patrimoniul lui State Alexandrina si State Daniel, care, sustine DNA, au cunoscut si au acceptat prejudicierea statului prin modul de actiune descris.
Potrivit DNA, Fuia, in calitate de director general al SCDPAM Fundulea, desi cunostea ca impotriva statiunii de cercetare pe care o conducea s-a declansat, ca urmare a sentintei civile, o procedura de executare silita a unor bunuri din domeniul public, pe care institutia le detinea in calitate de concesionar, nu a formulat contestatie la executare (conform Codului de procedura civila) si nu a aratat ca bunurile se aflau in patrimoniul statului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
"Din probele administrate pe parcursul urmaririi penale a rezultat ca la activitatile mentionate a participat, in calitate de complice, si inculpatul Paraschivoiu Dragos Alin, care a acceptat sa intre formal in proprietatea bunurilor instrainate fraudulos, prin licitatie, platind pentru aceste bunuri suma de 231.000 lei. Aceasta suma insa i-a fost virata in cont, la data de 21 decembrie 2005, de catre Fuia Stelian. La data de 23 decembrie 2005 suma de 230.700 lei a fost virata de Paraschivoiu Dragos Alin in contul executorului judecatoresc Oprisan Constantin, in vederea distribuirii acesteia catre creditori", mai spun procurorii anticoruptie.
Prin activitatile desfasurate in cadrul procedurii de executare silita, Constantin Oprisan a contribuit la scoaterea ilegala, din patrimoniul statului, a bunurilor imobile supuse executarii silite, desi cunostea situatia juridica reala a acestora si faptul ca prin vanzare se obtineau foloase necuvenite atat pentru adjudecatar, cat si pentru creditorii Statiunii Fundulea, se mai mentioneaza in comunicatul DNA.
Din concluziile raportului de expertiza tehnica judiciara intocmit in cauza a rezultat ca valoarea de piata actualizata, estimata pentru imobilele instrainate fraudulos este de 1.611.522 lei, valoare ce constituie prejudiciu nerecuperat, mai precizeaza DNA.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura