Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Franţa confirmă la CAGRE că susţine România pentru postul de comisar pentru agricultură


Franţa susţine România pentru postul de comisar pentru agricultură în noua Comisie Europeană, a confirmat secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, înainte de o reuniune a miniştrilor de externe din UE, la Bruxelles.


"Franţa este favorabilă candidaturii României" la postul de comisar pentru agricultură, a declarat Lellouche, după ce actualul comisar pentru agricultură, daneza Mariann Fischer Boel, a anunţat luni că nu va mai candida pentru un post în noua CE, care urmează să fie desemnată la sfârşitul lunii noiembrie.

Boel, în vârstă de 66 de ani, i-a informat săptămâna trecută pe şeful guvernului liberal danez, Lars Loekke Rasmussen, şi pe preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, că "vrea să se retragă din funcţia din Comisie la sfârşitul mandatului său", potrivit unui membru al secretariatului lui Rasmussen. Ea a respins orice speculaţii privind retragerea din CE în urma presiunilor exercitate de mai multe ţări mari, critice faţă de politica sa agricolă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Nu cred că Franţa va plânge faptul că nu continui. Francezii cred că sunt dură dincolo de orice limită", a declarat Boel într-un articol publicat duminică de cotidianul Jyllands-Posten.

Dezbaterea privind urmaşul acesteia se va concentra asupra a două personalităţi: austriacul Wilhelm Molterer şi românul Dacian Cioloş.

Presa austriască scrie că Dacian Cioloş C"nu ar fi tratat tocmai ca o figură cu greutate în domeniul politicilor agrare", în cercurile UE. Cu toate acestea, portalul german de actualitate în agricultură Agrarheute menţionează că România ar avea tradiţie în acest domeniu, fiind timp de mulţi ani supranumită grânarul Europei.

La Viena candidatura lui Molterer este destul controversată. Chiar dacă partidul de coaliţie SPÖ a cedat partenerului ÖVP decizia privind comisarul european, se pare că numele politicianului Wilhelm Molterer nu ar fi chiar foarte curat, acesta fiind implicat în falimentul unei bănci.

În plus, în ceea ce priveşte aprecierile de la Bruxelles, Agrarheute atrage atenţia că "poate fi citit numai în stele" dacă Austria va primi portofoliul agriculturii şi aminteşte că Franţa sprijină România în acest sens.

România contează, pentru a obţine portofoliul agriculturii în CE, pe susţinerea unor ţări precum Polonia şi Franţa, care susţin Politica Agricolă Comună (PAC) actuală, în special în ceea ce priveşte subvenţiile pentru agricultori.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016