Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Franţa: Salonul Internaţional IPA 2010 promovează inovaţia în industria agro-alimentară


Cu ocazia salonului Internaţional al Procesului Alimentar - IPA, care îşi deschide porţile între 17 şi 21 octombrie în noul Hall 7 din Paris Nord – Villepinte, concursul de Inovaţie IPA recompensează inovaţia în industria agro-alimentară, premiind soluţiile şi tehnologiile propuse de expozanţii din cadrul IPA 2010.
Un juriu alcătuit din jurnalişti profesionişti şi experţi a selectat cele mai remarcabile cinci inovaţii, care vor fi expuse la salon pe următoarele 5 categorii.

Comitetul IPA a fost deosebit de atent la conceperea ecologică a produselor şi procedeelor, creşterea calităţii produselor, securitatea şi trasabilitatea alimentelor, ameliorarea condiţiilor de muncă, productivitatea şi performanţa industrială.

Acordarea premiilor precum şi anunţarea premiului Ministerului Alimentaţiei, Agriculturii şi Pescuitului, care va recompensa unul dintre nominalizaţii la concursul de Inovaţie IPA, vor avea loc luni, 18 octombrie 2010, la categoria de Inovaţie a salonului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Laureatul Premiului „Procédés et Equipements”:
CLAUGER – Franţa
Standul nr. 7 C 112

Skid de producţie combinată de frig şi cald
Acest ansamblu compact şi autonom produce apă la 120°C plecând de la caloriile recuperate la producerea de frig. Acesta furnizează o putere importantă la cald, la un nivel de temperatură ce nu poate fi atins cu soluţiile tradiţionale de recuperare a căldurii.

Avantajele soluţiei sunt multiple: optimizarea consumului de energie inclusiv variaţia de viteză la aproape toate motoarele, sarcină de NH3 mai mică de 500 kg, fiabilitate (fabricaţie şi teste în atelier). De asemenea, Skid-ul este conform Directivei de echipamente sub presiune.

Pentru client, Skid-ul prezintă, de asemenea, numeroase avantaje. Permite reducerea costului cu kW pentru cald şi frig, producerea de apă caldă la 120°C. Este o soluţie adaptabilă la nevoile instantanee ale uzinei, cu un coeficient de performanţă la cald egal cu 7 şi un coeficient de performanţă la frig egal cu 4; timpul de intervenţie la amplasament este limitat (montare, legare şi punere în serviciu).
Contact: mcadet@clauger.fr

Laureatul Premiului „Recherche et Technologies”:
JBT FOODTECH - Belgia Standul nr. 7 R 031

CCM3, tencuială ceramică izolantă
O alternativă la izolaţia cu vată minerală tradiţională, CCM3 este uşor de aplicat, lavabilă şi rezistentă la apă şi la incendiile de tip A. Această vopsea ceramică pulverizabilă poate fi utilizată pentru diferitele tipuri de echipament precum uşile de autoclave, cazane, rezervoare de apă caldă sau rece, turnurile de sterilizare hidrostatică, tunele de pasteurizare...

CCM3 evită complicaţiile aduse de vata minerală tradiţională precum coroziunea rezultată din condensul care se formează între stratul exterior şi izolaţie. De asemenea, dispare nevoia de a ridica vata minerală pentru inspecţia vizuală.

De asemenea, problemele de reducere a valorii R atunci când vata minerală este udă şi cele legate de faptul că vata minerală nu rezistă la produse chimice sunt rezolvate.

Contact: serge.vanlimbergen@jbtc.com

Laureatul Premiului „Gestion, Contrôle et Conduite des Procédés”:
BIZERBA Franţa Standul nr. 7 F 085

CWP – Neptune
Noul trior ponderal monobandă cu un singur motor este destinat produselor alimentare neambalate. Ejectarea nu necesită bandă suplimentară, aceasta este integrată în monobandă prin principiul benzii retractabile în motorul „brushless”. Protecţia IP 69 K garantează un înalt nivel de etanşeitate al triorului, care poate fi curăţat la înaltă presiune, ceea ce îi asigură o igienizare perfectă. Acest trior nou este conform certificării EHEDG.
Contact: celine.desrayaud@bizerba.fr

Laureatul Premiului „Emballage et Conditionnement”:
MONTAJES CONSERVEROS DE GALICIA, S.L. – Spania

Maşină de fălţuit sub vid pentru conserve

Aceasta fălţuieşte conservele în condiţii de vid important şi de ultra curăţare, sau aseptice. Această maşină de fălţuit acţionează programat, cu frecvenţa adecvată, pentru a garanta condiţii bune de igienă şi un control asupra decontaminării microbiene.

În arhitectura şi componentele sale, foloseşte normele de bază pentru proiectarea igienică a ansamblului de procese pentru alimentele lichide şi include un sistem automatic de curăţare şi dezinfecţie automate.

Contact: alejandro@mcg.com.es

Premiul special „Coup de coeur du jury”:

TRIAPROCESS – Franţa

Mixer, Granulator Triaxe
Acest mixer reiese, în întregime, din tehnologiile ancestrale. Mişcarea sa se aseamănă, în mod straniu, cu mişcarea mâinii unui brutar care frământă aluatul şi consumă de 4 până la 10 ori mai puţină energie decât un sistem utilizat în prezent.

Pala Triaxe nu trece niciodată prin acelaşi loc şi acoperă întreaga suprafaţă a cuvei sale sferice. Aceste 2 mişcări (de rotaţie şi giratorie) pot fi comandate manual sau prin mijloace informatice, ceea ce face ca mixerul să fie polivalent şi foarte rapid, cu 2, 3 sau 4 pale de forme diferite, pentru o lipire optimă de produs.

Contact: grandjean@triaprocess.com

Prezentarea nominalizaţilor din fiecare categorie:

Nominalizaţii pentru Premiul „Procédés et Équipements”: JBT FOODTECH
Sistemul SuperAgi
SAMMODE
Celsius

Nominalizaţii pentru Premiul „Recherche et Technologies”: PHOTOCLEAN QUARTZ
Compact AirPur Basse Température
REALCO
BIOREM C+12

Nominalizaţii pentru Premiul „Gestion, Contrôle et Conduite des Procédés”: PBC Soft
Suite Enviro


Nominalizaţii pentru Premiul „Emballage et Conditionnement”: BIZERBA Franţa
Sistem de control prin viziune
COLTIVIA
Ouă proaspete în spray

Ceremonia de acordare a Premiilor va avea loc luni, 18 octombrie la polul Inovaţie al Salonului

IPA – Salonul Internaţional al Procesului Alimentar a fost inaugurat în 1968, la Paris. Târgul are o periodicitate bienală, anul acesta desfăşurându-se în perioada 17-21 octombrie 2010, la Paris-Nord Villepinte – NOUL HALL 7.

Vor participa aproximativ 600 de societăţi, din 29 de ţări: fabricanţi şi distribuitori de materiale, tehnologii şi servicii pentru industriile alimentare. Organizatorii aşteaptă 44 000 de vizitatori.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016