Exclusiv
Publicat in: Stiri
Cu ocazia salonului Internaţional al Procesului Alimentar - IPA, care îşi deschide porţile între 17 şi 21 octombrie în noul Hall 7 din Paris Nord – Villepinte, concursul de Inovaţie IPA recompensează inovaţia în industria agro-alimentară, premiind soluţiile şi tehnologiile propuse de expozanţii din cadrul IPA 2010.
Un juriu alcătuit din jurnalişti profesionişti şi experţi a selectat cele mai remarcabile cinci inovaţii, care vor fi expuse la salon pe următoarele 5 categorii.

Comitetul IPA a fost deosebit de atent la conceperea ecologică a produselor şi procedeelor, creşterea calităţii produselor, securitatea şi trasabilitatea alimentelor, ameliorarea condiţiilor de muncă, productivitatea şi performanţa industrială.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acordarea premiilor precum şi anunţarea premiului Ministerului Alimentaţiei, Agriculturii şi Pescuitului, care va recompensa unul dintre nominalizaţii la concursul de Inovaţie IPA, vor avea loc luni, 18 octombrie 2010, la categoria de Inovaţie a salonului.

Laureatul Premiului „Procédés et Equipements”:
CLAUGER – Franţa
Standul nr. 7 C 112

Skid de producţie combinată de frig şi cald
Acest ansamblu compact şi autonom produce apă la 120°C plecând de la caloriile recuperate la producerea de frig. Acesta furnizează o putere importantă la cald, la un nivel de temperatură ce nu poate fi atins cu soluţiile tradiţionale de recuperare a căldurii.

Avantajele soluţiei sunt multiple: optimizarea consumului de energie inclusiv variaţia de viteză la aproape toate motoarele, sarcină de NH3 mai mică de 500 kg, fiabilitate (fabricaţie şi teste în atelier). De asemenea, Skid-ul este conform Directivei de echipamente sub presiune.

Pentru client, Skid-ul prezintă, de asemenea, numeroase avantaje. Permite reducerea costului cu kW pentru cald şi frig, producerea de apă caldă la 120°C. Este o soluţie adaptabilă la nevoile instantanee ale uzinei, cu un coeficient de performanţă la cald egal cu 7 şi un coeficient de performanţă la frig egal cu 4; timpul de intervenţie la amplasament este limitat (montare, legare şi punere în serviciu).
Contact: mcadet@clauger.fr

Laureatul Premiului „Recherche et Technologies”:
JBT FOODTECH - Belgia Standul nr. 7 R 031

CCM3, tencuială ceramică izolantă
O alternativă la izolaţia cu vată minerală tradiţională, CCM3 este uşor de aplicat, lavabilă şi rezistentă la apă şi la incendiile de tip A. Această vopsea ceramică pulverizabilă poate fi utilizată pentru diferitele tipuri de echipament precum uşile de autoclave, cazane, rezervoare de apă caldă sau rece, turnurile de sterilizare hidrostatică, tunele de pasteurizare...

CCM3 evită complicaţiile aduse de vata minerală tradiţională precum coroziunea rezultată din condensul care se formează între stratul exterior şi izolaţie. De asemenea, dispare nevoia de a ridica vata minerală pentru inspecţia vizuală.

De asemenea, problemele de reducere a valorii R atunci când vata minerală este udă şi cele legate de faptul că vata minerală nu rezistă la produse chimice sunt rezolvate.

Contact: serge.vanlimbergen@jbtc.com

Laureatul Premiului „Gestion, Contrôle et Conduite des Procédés”:
BIZERBA Franţa Standul nr. 7 F 085

CWP – Neptune
Noul trior ponderal monobandă cu un singur motor este destinat produselor alimentare neambalate. Ejectarea nu necesită bandă suplimentară, aceasta este integrată în monobandă prin principiul benzii retractabile în motorul „brushless”. Protecţia IP 69 K garantează un înalt nivel de etanşeitate al triorului, care poate fi curăţat la înaltă presiune, ceea ce îi asigură o igienizare perfectă. Acest trior nou este conform certificării EHEDG.
Contact: celine.desrayaud@bizerba.fr

Laureatul Premiului „Emballage et Conditionnement”:
MONTAJES CONSERVEROS DE GALICIA, S.L. – Spania

Maşină de fălţuit sub vid pentru conserve

Aceasta fălţuieşte conservele în condiţii de vid important şi de ultra curăţare, sau aseptice. Această maşină de fălţuit acţionează programat, cu frecvenţa adecvată, pentru a garanta condiţii bune de igienă şi un control asupra decontaminării microbiene.

În arhitectura şi componentele sale, foloseşte normele de bază pentru proiectarea igienică a ansamblului de procese pentru alimentele lichide şi include un sistem automatic de curăţare şi dezinfecţie automate.

Contact: alejandro@mcg.com.es

Premiul special „Coup de coeur du jury”:

TRIAPROCESS – Franţa

Mixer, Granulator Triaxe
Acest mixer reiese, în întregime, din tehnologiile ancestrale. Mişcarea sa se aseamănă, în mod straniu, cu mişcarea mâinii unui brutar care frământă aluatul şi consumă de 4 până la 10 ori mai puţină energie decât un sistem utilizat în prezent.

Pala Triaxe nu trece niciodată prin acelaşi loc şi acoperă întreaga suprafaţă a cuvei sale sferice. Aceste 2 mişcări (de rotaţie şi giratorie) pot fi comandate manual sau prin mijloace informatice, ceea ce face ca mixerul să fie polivalent şi foarte rapid, cu 2, 3 sau 4 pale de forme diferite, pentru o lipire optimă de produs.

Contact: grandjean@triaprocess.com

Prezentarea nominalizaţilor din fiecare categorie:

Nominalizaţii pentru Premiul „Procédés et Équipements”: JBT FOODTECH
Sistemul SuperAgi
SAMMODE
Celsius

Nominalizaţii pentru Premiul „Recherche et Technologies”: PHOTOCLEAN QUARTZ
Compact AirPur Basse Température
REALCO
BIOREM C+12

Nominalizaţii pentru Premiul „Gestion, Contrôle et Conduite des Procédés”: PBC Soft
Suite Enviro


Nominalizaţii pentru Premiul „Emballage et Conditionnement”: BIZERBA Franţa
Sistem de control prin viziune
COLTIVIA
Ouă proaspete în spray

Ceremonia de acordare a Premiilor va avea loc luni, 18 octombrie la polul Inovaţie al Salonului

IPA – Salonul Internaţional al Procesului Alimentar a fost inaugurat în 1968, la Paris. Târgul are o periodicitate bienală, anul acesta desfăşurându-se în perioada 17-21 octombrie 2010, la Paris-Nord Villepinte – NOUL HALL 7.

Vor participa aproximativ 600 de societăţi, din 29 de ţări: fabricanţi şi distribuitori de materiale, tehnologii şi servicii pentru industriile alimentare. Organizatorii aşteaptă 44 000 de vizitatori.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Agricultura din Franta, grav afectata de inghet
Agricultura din Franta, grav afectata de inghet
Producatorii de vin sunt afectati in mod deosebit. In regiunea Bordelais, Dominique Guignard...
Gripa aviara in Franta. Peste 200.000 de rate, sacrificate
Gripa aviara in Franta. Peste 200.000 de rate, sacrificate
Un numar de aproximativ 100.000 de rate au fost sacrificate in interiorul focarelor de gripa...
Farm to Fork si Green Deal, principalele subiecte de discutie in Franta
Farm to Fork si Green Deal, principalele subiecte de discutie in Franta
Ministrul Agriculturii se afla intr-o vizita oficiala in Franta alaturi de premierul Ludovic...
Agricultorii din Franta, aliati in cooperative mari de frica Rusiei
Agricultorii din Franta, aliati in cooperative mari de frica Rusiei
Grains Overseas, alianta formata de cooperativele franceze care cultiva cereale pentru a concura...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton