Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Farm to Fork si Green Deal, principalele subiecte de discutie in Franta

farm-to-fork-si-green-deal-principalele-subiecte-de-discutie-in-franta

Ministrii Agriculturii din Romania si Franta au discutat despre Farm to Fork si Green Deal in cadrul vizitei oficiale efectuate de Guvernul Romaniei in Hexagon.


Ministrul Agriculturii se afla intr-o vizita oficiala in Franta alaturi de premierul Ludovic Orban.
 
"La intalnirea cu omologul meu francez am abordat doua seturi de problematici. Prima s-a referit la negocierile privind noua politica agricola comuna, noul program national strategic pe care fiecare tara il creionam acum si modul cum integram strategiile Comisiei privind biodiversitatea, strategia Farm to Fork si Green Deal-ul", a declarat Adrian Oros, la sediul Ambasadei Romaniei la Paris, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de premierul Ludovic Orban si alti ministri ai Guvernului.
 
El a subliniat colaborarea foarte buna avuta, in aceasta perioada, cu omologul sau francez.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Chiar la inceputul saptamanii trecute, la Luxemburg, am negociat aproape 48 de ore si ne-am sprijinit reciproc, in sensul ca am obtinut fiecare tara cam ceea ce doream. Noi am vrut sa mentinem sprijinul cuplat, voluntar, am vrut sa mentinem ajutorul national tranzitoriu, am vrut sa schimbam data de referinta pentru acordarea acestui ajutor national tranzitoriu si toate aceste lucruri le-am obtinut. De asemenea, am vrut sa obtinem o flexibilitate pe aceste ecoscheme care se vor aplica in strategia Green Deal, astfel incat sa nu riscam sa pierdem sume importante din Pilonul I, aceste ecoscheme fiind obligatorii pentru tarile membre, dar voluntare pentru fermieri", a afirmat Oros.
 
Potrivit acestuia, in discutiile cu partea franceza s-a convenit asupra necesitatii unei agriculturi responsabile in cele doua tari si in Europa.
 
"Am cazut de acord ca trebuie sa facem in cele doua tari si in Europa o agricultura responsabila, sa utilizam cele doua resurse importante, apa si pamantul, pe care le-am mostenit, in mod responsabil, si avem obligatia sa le lasam la fel si pentru cei care vin dupa noi. De aceea vom aplica acest Green Deal, in asa fel incat strategia Farm to Fork si biodiversitatea sa-si atinga scopul", a spus Oros.
 
Ministrul a subliniat ca, de asemenea, Romania are cateva prioritati in agricultura in care Franta poate ajuta.
 
"Noi avem cateva prioritati in care Franta ne poate ajuta, unde au traditie, si anume, ferma de familie. Noi vrem sa consolidam ferma de familie si Franta are o traditie foarte mare in acest lucru. Am convenit sa utilizam experienta lor. De asemenea, o cooperare foarte buna pe ceea ce inseamna invatamantul tehnic agricol si cercetarea agricola", a mentionat Oros.
 
El a adaugat ca partea romana sprijina, pe de alta parte, doua initiative ale Frantei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016