Ministrul Agriculturii: In momentul de fata nu avem banii alocati!
Publicat la data de 18 Iul. 2022 in:
Stiri Primele granturi de cate 5.000 - 120.000 de euro nu vor putea intra in posesia fermierilor care au aplicat pentru Masura 2 din cadrul schemei de ajutor de stat pentru sectorul agro-alimentar, inainte de inceputul lunii august 2022. La aceasta data se asteapta prima rectificare bugetara a anului.
In cazul Masurii 1, microgranturile de 5.000 de euro, situatia este similara. Beneficiarii care au semnat contracte de finantare vor mai fi verificati pana la momentul platii, conform ministrului Antreprenoriatului si Turismului, Daniel Cadariu.
"In momentul de fata, noi ne-am incadrat in obligatii in sensul in care am incheiat, pana la data de 30 iunie, contractele de finantare. Se stie, acest program difera fata de celelalte programe ca mod de implementare. Fiind timp limitat pana la 30 iunie pentru a prinde cadrul temporar Covid, intai am incheiat contractele iar verificarile vor fi ulterior.
Asteptam un raspuns de la colegii de la STS pentru a ne permite accesul in platforma pentru a incepe verificarile. Oricum ar fi, noi in momentul de fata nu avem banii alocati. Se va intampla acest lucru in momentul rectificarii", a declarat Daniel Cadariu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit acestuia, rectificarea bugetara s-a anuntat pentru inceputul lunii august. De asemenea, nu sunt sanse pentru inceperea platilor la Masura 2 a schemei de ajutor IMM Agri-Food inainte de rectificarea bugetara, precizeaza directoarea Directiei de programe pentru IMM din Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, Camelia Taina.
"Inainte de rectificarea bugetara, MAT (Ministrul Antreprenoriatului si Turismului – n.r.) a mai facut demersuri pentru obtinerea de credite bugetare pentru acest program, in sensul in care am solicitat Ministerului de Finante sa intrebe alti ordonatori de credite daca exista disponibile bugetare pentru alocarea in acest proiect european.
Nu avem inca raspuns pe tema asta, dar ma indoiesc ca vom avea foarte mult succes inainte de rectificarea bugetara", a spus directoarea.
Verificarile incadrarilor in categoria IMM pentru beneficiari vor incepe imediat dupa finalizarea partii de back office.
"Cat despre verificari, la momentul asta, imediat ce vom finaliza impreuna cu partenerii de la STS partea de back office, vom incepe verificarea incadrarii in categoria IMM pentru beneficiari. La ajutoarele de stat, sunt doua criterii de eligibilitate pe care le avem de verificat inainte de a face platile in program", a raspuns Camelia Taina pentru StartupCafe.ro.
Lista contractelor de finantare semnate in cadrul programului IMM Agri-Food a fost publicata de Ministerul Antreprenoriatului si Turismului. De asemenea, bugetul alocat este de 250 de milioane de euro, avand un plafon maxim de 120.000 euro per beneficiar.
MAT a precizat ca din totalul aplicantilor inscrisi in cadrul programului IMM Agri-Food, respectiv 10.961 de societati cu activitate in acest sector s-au semnat 3.474 de contracte de finantare in suma totala de aproximativ 249.500.000 euro.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>