Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii: In momentul de fata nu avem banii alocati!

ministrul-agriculturii-in-momentul-de-fata-nu-avem-banii-alocati

Primele granturi de cate 5.000 - 120.000 de euro nu vor putea intra in posesia fermierilor care au aplicat pentru Masura 2 din cadrul schemei de ajutor de stat pentru sectorul agro-alimentar, inainte de inceputul lunii august 2022. La aceasta data se asteapta prima rectificare bugetara a anului.


In cazul Masurii 1, microgranturile de 5.000 de euro, situatia este similara. Beneficiarii care au semnat contracte de finantare vor mai fi verificati pana la momentul platii, conform ministrului Antreprenoriatului si Turismului, Daniel Cadariu.
 
"In momentul de fata, noi ne-am incadrat in obligatii in sensul in care am incheiat, pana la data de 30 iunie, contractele de finantare. Se stie, acest program difera fata de celelalte programe ca mod de implementare. Fiind timp limitat pana la 30 iunie pentru a prinde cadrul temporar Covid, intai am incheiat contractele iar verificarile vor fi ulterior. 
 
Asteptam un raspuns de la colegii de la STS pentru a ne permite accesul in platforma pentru a incepe verificarile. Oricum ar fi, noi in momentul de fata nu avem banii alocati. Se va intampla acest lucru in momentul rectificarii", a declarat Daniel Cadariu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit acestuia, rectificarea bugetara s-a anuntat pentru inceputul lunii august. De asemenea, nu sunt sanse pentru inceperea platilor la Masura 2 a schemei de ajutor IMM Agri-Food inainte de rectificarea bugetara, precizeaza directoarea Directiei de programe pentru IMM din Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, Camelia Taina.
 
"Inainte de rectificarea bugetara, MAT (Ministrul Antreprenoriatului si Turismului – n.r.) a mai facut demersuri pentru obtinerea de credite bugetare pentru acest program, in sensul in care am solicitat Ministerului de Finante sa intrebe alti ordonatori de credite daca exista disponibile bugetare pentru alocarea in acest proiect european. 
 
Nu avem inca raspuns pe tema asta, dar ma indoiesc ca vom avea foarte mult succes inainte de rectificarea bugetara", a spus directoarea.
 
Verificarile incadrarilor in categoria IMM pentru beneficiari vor incepe imediat dupa finalizarea partii de back office.
 
"Cat despre verificari, la momentul asta, imediat ce vom finaliza impreuna cu partenerii de la STS partea de back office, vom incepe verificarea incadrarii in categoria IMM pentru beneficiari. La ajutoarele de stat, sunt doua criterii de eligibilitate pe care le avem de verificat inainte de a face platile in program", a raspuns Camelia Taina pentru StartupCafe.ro.
 
Lista contractelor de finantare semnate in cadrul programului IMM Agri-Food a fost publicata de Ministerul Antreprenoriatului si Turismului. De asemenea, bugetul alocat este de 250 de milioane de euro, avand un plafon maxim de 120.000 euro per beneficiar.
 
MAT a precizat ca din totalul aplicantilor inscrisi in cadrul programului IMM Agri-Food, respectiv 10.961 de societati cu activitate in acest sector s-au semnat 3.474 de contracte de finantare in suma totala de aproximativ 249.500.000 euro. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016