Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fructele de padure - un sector mai putin afectat de seceta
Aproximativ 100 de tone de fructe de padure, in special zmeura, au fost adunate, pana acum, din padurile statului sau cele administrate de Directia Silvica Harghita, cea mai mare parte din cantitate ajungand la producatori din Germania.
Directorul Centrului de fructe de padure din Gheorgheni, apartinand Directiei Silvice Harghita, ing. Marton Tihamer, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, ca in ciuda secetei neobisnuite pentru judet productia de zmeura nu a fost atat de afectata pe cat se astepta.
In schimb, afinele au fost calamitate inca de la inflorire, din cauza ploilor si a vremii reci, iar productia la aceste fructe a fost mult redusa.
Ing. Marton a explicat ca se prognozeaza o productie de 120 de tone de fructe de padure, din care s-au colectat deja 100 tone, recolta fiind foarte buna in conditiile in care aceasta cantitate s-a recoltat doar de pe suprafetele forestiere administrate de Directia Silvica si nu si de pe cele private.
Potrivit sursei citate, fructele de padure harghitene ajung in Uniunea Europeana, in special in Germania, la partenerii traditionali ai Directiei Silvice, si sunt foarte apreciate intrucat sunt certificate bio, sunt culese din flora spontana si au mult mai multe substante active decat cele provenite din plantatiile artificiale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Fructele din padurile harghitene sunt folosite in industria alimentara, pentru obtinerea de gemuri sau sucuri, dar sunt si procesate pentru obtinerea de arome si adaosuri naturale folosite in industria cosmetica sau farmaceutica.
La mijlocul lunii septembrie va incepe si sezonul maceselor, si in acest caz recolta urmand sa ajunga in tari din Uniunea Europeana
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi