Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Furtul de lemn a crescut din cauza sărăciei - Foamea taie pădurile

În primul semestru al acestui an, autorităţile au constatat peste 1.000 de infracţiuni în domeniul tăierilor ilegale din păduri. Deşi Codul Silvic, intrat în vigoare la sfârşitul anului trecut, a înăsprit considerabil pedepsele, specialiştii se tem că numărul defrişărilor va creşte, din cauza sărăciei oamenilor.


Criza forestieră în care se află România de aproape 20 de ani tinde să se acutizeze. Datele oficiale arată că în această perioadă au fost defrişate 350.000 de hectare de pădure, iar alte 500.000 de hectare au fost distruse parţial. Apariţia Codului Silvic, care a introdus pedepse cu închisoarea pentru distrugerea pădurilor, nu pare să-i sperie foarte tare pe români. „În condiţiile crizei economice accentuate, populaţia săracă, în special din mediul rural, vede în pădure un mijloc de subzistenţă. Tăierea abuzivă a copacilor devine un act de disperare a unui om care nu-şi poate lăsa familia să moară de foame şi de frig“, susţine Marian Stoicescu, preşedintele Federaţiei pentru Apărarea Pădurilor şi vicepreşedinte al Uniunii Europene a Forestierilor.

În prezent, România deţine un indice de circa 26% de zone împădurite din suprafaţa totală, procent care ne situează sub media europeană de 32% şi asta în condiţiile în care România a fost a 7-a putere forestieră de pe continentul european.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Pentru ca pădurile să-şi realizeze funcţiile de protecţie, procentul minim de împădurire nu trebuie să scadă sub 25%, avertiza fostul ministru al Mediului, Attila Korodi.

„Din păcate, nu reuşim deloc să împădurim nici măcar aproape de ritmul distrugerii. Ar fi nevoie de o împădurire de cel puţin 100.000 de hectare pe an ca să ajungem la media europeană. Trebuie să se înţeleagă că distrugerea pădurilor înseamnă crearea condiţiilor pentru viituri, torente, alunecări de teren, inundaţii, imense pagube materiale şi victime omeneşti. Este nevoie de intervenţia statului şi de măsuri coercitive extrem de dure împotriva celor care taie pădurea“, afirma Marian Stoicescu, preşedintele Federaţiei pentru Apărarea Pădurilor. De precizat că din cele 6,4 milioane de hectare de pădure ale României, mai mult de jumătate se află în proprietate privată.

Citeste mai mult in Cotidianul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016