Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Furtunile de săptămâna trecută au produs pagube de 3,2 milioane de lei Direcţiei Silvice Bihor

Vântul puternic şi ninsorile de săptămâna trecută au afectat mai multe păduri din judeţul Bihor, unde numeroşi arbori au fost doborâţi, reprezentanţii Direcţiei Silvice afirmând că pagubele au fost estimate la aproximativ 3,2 milioane de lei, trnamsite corespondentul NewsIn.
Reprezentanţii Direcţiei Silvice spun că pagubele lăsate în urmă de fenomenele meteorologice de săptămâna trecută sunt cele mai grave din ultimii 20 de ani.

Pe raza ocoalelor silvice Aleşd, Beiuş, Dobreşti, Marghita, Remeţi şi Sudrigiu, aflate în administrarea Direcţie Silvice Bihor, efectele au fost dezastruoase. „Fenomenul fost amplificat din cauza faptului că în această perioadă a anului multe specii de arbori încă nu au început să desfrunzească, iar greutatea mare a zăpezii căzută şi reţinută de coroana pomilor a dus la ruperea sau la prăbuşirea acestor arbori.
Publicitate

La tot acest dezastru a concurat şi intensitatea mare a vântului înregistrat în zilele respective” a declarat Liviu Laza Matiuţa, directorul Direcţiei Silvice Bihor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Bilanţul făcut de reprezentanţii Direcţiei Silvice arată că volumul de masă lemnoasă rezultat din doborârea arborilor este de aproximativ 42.000 de metri cubi. Cele mai mari pagube sunt la Ocolului Silvic Dobreşti, unde au fost doborâţi 7.000 de metri cubi, dar şi la Ocoalele Silvice Aleşd şi Beiuş, cu câte 5.000 de metri cubi.

Specialiştii Direcţiei Silvice au estimat pagubele la aproximativ 3,2 milioane de lei, însă speră să valorifice măcar o parte din masa lemnoasă. „Angajaţii noştri au început procedura de marcare a arborilor rupţi sau doborâţi la pământ, după care vom trece la clasarea calitativă a acestora. Ultima etapă va fi organizarea unei licitaţii pentru valorificarea masei lemnoase”, a mai spus directorul Direcţiei Silvice Bihor, Liviu Laza Matiuţa.

Autorităţile intenţionează să întocmească şi un program de împădurire a zonelor mai grav afectate.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016