Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gardianul: Avem cel mai scump lapte din Uniunea Europeana! Zootehnisti, cum comentati?


Desi in majoritatea tarilor europene pretul laptelui, materie prima, a scazut semnificativ in ultimele sase luni, in Romania, producatorii tin in continuare la pret. Consecintele ar putea fi dramatice pe termen lung. Multi procesatori se vad nevoiti sa apeleze din ce in ce mai mult la importurile din alte tari, unde laptele este chiar si la jumatate de pret, scrie Gardianul.

Astfel, in Ungaria, principalul furnizor pentru procesatorii din Romania, pretul mediu al materiei prime era, in august 2008, 34 de centi/litru. In decembrie, pretul a scazut la 26 de centi, iar luna aceasta, litrul de lapte a ajuns la 22 de centi.


De asemenea, in Germania, de la 37 de centi/litru in august, laptele a ajuns luna aceasta la doar 26 de centi. In Romania insa, laptele se vinde cu 40 de centi/litru la poarta fermelor, la acelasi pret de aproape un an. Cei mai mari producatori din tara i-au anuntat deja pe fermieri ca, daca nu scad preturile cu 15-20%, la 32 de centi, vor cumpara din import.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Daca vom lua lapte numai din import, peste un an riscam sa fim dependenti si sa practicam preturile dictate de furnizorii straini. Or asta nimeni nu si-o doreste”, ne-a declarat Valentin Blanaru, directorul executiv al patronatului din industria laptelui – APRIL.

Citeste mai mult in Gardianul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016