Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gheorghe Bejan, Patronatul Zaharului din Romania: Prin acordul de aderare la UE suntem tinuti la nivelul de consumator al zaharului din vest

gheorghe-bejan-patronatul-zaharului-din-romania-prin-acordul-de-aderare-la-ue-suntem-tinuti-la-nivelul-de-consumator-al-zaharului-din-vest

Gheorghe Bejan, directorul executiv al Patronatului Zaharului din Romania, a adus explicatii privind scumpirea zaharului.


Romania produce anual cca 100 000 to de zahar din sfecla de zahar (cote europene, nu avem voie sa producem mai mult, asa am semnat Acordul de aderare) si din zahar brut de import cu taxe vamale reduse, inca cca 100 000 to (atat ne da Europa voie sa importam pe sistemul de facilitati). Restul cantitatilor de zahar alb, pana la 550 000 to, cat este consumul anual, se importa din UE. Suntem tinuti, prin Acordul de aderare, la nivel de consumator al zaharului din vest, precizeaza Gheorghe Bejan.

In privinta somajului tehnic anuntat de fabricile de zahar din Roman si Buzau, directorul Patronatului Zaharului spune ca masura este normala si tine de calendarul productiei/importului materiei prime.

Fabricile de zahar functioneaza doar atunci cand produc (in campania de recoltare a sfeclei – Octombrie/Decembrie- si/sau la venirea importurilor, cca 2 luni, daca cele doua perioade nu coincid. In restul anului, raman angajate doar persoanele legate de paza, desfacere si administrare. Acest lucru se intampla la toate fabricile de zahar din Europa. Unele fabrici anunta acest lucru, altele nu, a continuat Bejan.

Despre Patronatul Zaharului din Romania

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Societatile comerciale din industria zaharului au constituit asociatia patronala din industria zaharului in scopul sustinerii si protejarii intereselor membrilor sai. Asociatia este persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, organizata in conformitate cu legislatia romana si, in mod special, cu Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26 din 30 ianuarie 2000, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 39 din 31 ianuarie 2000.

Potrivit paginii web a Patronatului, scopul asociatiei il constituie desfasurarea de activitati profesionale, economice, tehnice, de management, de protectia mediului, de negociere si alte activitati de interes comun pentru societatile asociate sau pentru o parte dintre acestea, activitati care se pot desfasura mai eficient prin intermediul asociatiei in interesul unei activitati profitabile.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton