Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gheorghe Caruz: Anul acesta s-au închis peste 200 de ferme de porci


Preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc, omul de afaceri brăilean Gheorghe Caruz, a declarat luni pentru AGERPRES că anul acesta în toată ţara s-au închis peste 200 de ferme de creştere a porcilor, deoarece România nu a mai primit subvenţie la carnea de porc şi nici avizul Comisiei Europene pentru reluarea exporturilor de carne de porc.
"Toţi crescătorii de porci se plâng că nu îşi pot vinde animalele pe care le au în stoc şi închid fermă după fermă. Sunt peste 200 de ferme închise anul acesta. Suntem singura ţară din Europa care nu a luat niciun fel de subvenţie la carnea de porc. Am solicitat UE ca, în 2013-2020, să se introducă din nou subvenţia pe cap de animal, pentru că este singura care poate conduce la dezvoltarea acestui sector, mai ales că se aşteaptă o criză alimentară pe care specialiştii au prognozat-o de mult timp", a spus Caruz.

Preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc a adăugat că, odată închise, fermele de reproducţie mai pot fi reînfiinţate abia după trei ani, pentru că trebuie să treacă trei generaţii, pentru ca porcii să poată fi scoşi iar la vânzare.
"Odată închise, fermele nu o mai pot fi deschide, să ajungi cu porcul pe piaţa comercială, decât după trei ani. Nu mai e ca înainte, când luai scoafa, o dădeai la montă şi după patru luni se făcea purcelul. Acum se lucrează cu străbunici, bunici şi abia după aceea ajunge porcul pe piaţă. Trebuie să treacă trei generaţii. Cei care au investit în acest sector prin diverse programe tip SAPARD nu o să aibă cu ce să populeze fermele", a precizat Caruz.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Omul de afaceri brăilean a adăugat că, în preajma Crăciunului de anul acesta, vânzările la carnea de porc nu înregistrează nici măcar o medie de 1.000 de porci pe zi, ceea ce înseamnă că vor rămâne foarte mulţi porci nevânduţi.
"Noi trebuia să vindem întreaga cantitate de porci pe care am produs-o. Din păcate, mai avem 15.000 de porci în stoc, iar vânzarea nu este nici măcar la 1.000 de porci pe zi. Deci vom rămâne cu porcii nevânduţi. Este un lucru total inadmisibil şi aceasta se întâmplă din cauza faptului că se lucrează foarte mult la negru. S-au găsit atâtea metode de a nu plăti TVA-ul şi a frauda legea încât nu vă puteţi închipui", a completat Caruz.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016