Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gigantii secreti ai comertului cu cereale, business de un miliard de euro


Printre cele mai "misterioase" companii din Romania, Alfred C. Toepfer sau Cargill, grupuri care nu au oferit niciodata comentarii legate de rezultatele financiare sau dinamica pietei, au inregistrat anul trecut afaceri de peste 300 mil. euro fiecare.

Impreuna cu Glencore Protein Romania, Agricover si Pioneer, alti giganti care activeaza pe piata comertului cu cereale au rulat in 2008 aproape un miliard de euro, dublu fata de anul anterior, anuntand trecerea pe profit, in conditiile in care cu un an in urma multi dintre ei inregistrau pierderi.

Spre deosebire de producatori, care isi consolideaza businessul in trimestrele doi si trei, comertul cu cereale se bazeaza in proportie foarte mare, uneori chiar si 90%, pe rezultatele obtinute in prima parte a anului, iar inceputul lui 2008 a insemnat preturi foarte mari la cereale, aproape duble fata de 2007.
Alfred C. Toepfer si Cargill nu au vrut sa discute pe marginea rezultatelor financiare obtinute.
"Preturile au crescut din februarie, aproape ca s-au dublat, iar acesta a fost momentul sa vanda, mai ales ca in a doua parte a anului preturile au scazut dramatic", explica Ioan Niculae, administratorul Interagro, cea mai mare companie agricola din Romania si unul dintre comerciantii cei mai importanti pe aceasta piata. O alta explicatie este data de Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania, care anunta ca preturile de achizitie sunt foarte mici din cauza lipsei de finantare a producatorilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Oamenii nu au cu ce sa-si reinceapa ciclul de productie si isi dau produsele cu orice pret. Ulterior, comerciantii aliniaza pretul la cele internationale pe motiv ca s-a scumpit energia, ca au cheltuieli mai mari si ies in castig", spune Viorel Matei, presedintele FNPAR.

Citeste mai mult in Ziarul Financi

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016