Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri profitabile, indiferent de vremuri si de situatie

idei-de-afaceri-profitabile-indiferent-de-vremuri-si-de-situatie

Daca esti un bun observator, probabil ai vazut ca in unele domenii efectele crizei sanitare s-au resimtit mai puternic. Antreprenorii care aveau firme de organizare a petrecerilor pentru copii, saloane de infrumusetare sau afaceri de tip HoReCa au fost cel mai mult afectati de actualul context.


In cazul in care esti plin de entuziasm, ai nevoie de siguranta si crezi in puterea ta de a concretiza o idee de afacere, nu te lasa cramponat de piedici si fa primii pasi pentru a-ti materializa planul de afaceri, insa orienteaza-te catre domenii independente de context, tinand cont de necesitatile oamenilor. 

 

Daca esti din mediul rural sau ai mostenit un teren de la parinti sau bunici, totul poate fi mult mai usor, caci ai sanse mari sa obtii fonduri europene nerambursabile cu ajutorul carora sa iti pui afacerea pe picioare. Daca nu stiai, in ultimii ani, Romania a atras zeci de miliarde de euro in fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana, iar cea mai mare parte din acest buget a fost alocata start-up-urilor din mediul rural. 

In acest articol iti vom prezenta cateva idei de afaceri profitabile care se pliaza mai ales mediului rural:

Avicola

Daca dispui de teren, iar planul tau de afaceri este fezabil si vei atrage fonduri europene, o idee buna ar putea fi sa investesti intr-o microferma de pasari. Cea mai mare parte a bugetului va merge catre constructia propriu-zisa, apoi in oameni, asta daca nu implici familia pentru a munci impreuna. Pentru a amortiza costurile, dar si pentru a te impune pe piata prin calitate, e de preferat sa achizitionezi pui de gaina si sa ii cresti tu. Pentru respectarea normelor europene, o astfel de microferma ar trebui sa aiba minimum 120 metri patraţi, teren relativ suficient pentru aproximativ 1.000 de gaini. Crescuta in condiţii optime, o gaina produce in jur de 200-250 de oua pe an.

Dulceturi

Indiferent daca e zona de campie sau de munte, la tara vei avea suficienta materie prima pentru prepararea dulceturilor. Chiar daca nu ai tu insuti o livada sau un munte aproape, unde sa gasesti fructe specifice, cum ar fi afine, zmeura sau mure, vei putea sa cumperi materia prima la preturi convenabile, fara adaos comercial, de la producatori locali. Nu trebuie sa te preocupi de achizitionarea zaharului, mai ales ca tot mai multi cumparatori prefera dulceata in starea ei naturala. Indiferent de vremuri, oamenii vor fi interesati sa cumpere astfel de delicatese, mai ales daca sunt obtinute in mod traditional, dupa retete locale.

Sapun natural

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

 

 

Productia de sapun de casa nu una costisitoare, iar produsul este la mare cautare si va fi in continuare, chiar si dupa eradicarea pandemiei, deoarece oamenii au inceput sa se concentreze tot mai mult pe igiena personala. In acest caz, investitia nu este una mare, caci  echipamentele necesare sunt ieftine, materia prima, la fel. Pentru arome deosebite, poti adauga in compozitie uleiuri esentiale de lamaie, lavanda, scortisoara sau chiar parti din aceste plante naturale.

 

Important e sa crezi in succes si sa fii pregatit sa aloci foarte multe resurse de timp, dar apoi eforturile tale vor fi rasplatite, iar profitul si implinirea vor veni ca un firesc.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016