Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ilie Sârbu: 19 directori demişi de la APIA îşi reiau funcţiile


Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat, sâmbătă, la Baia Mare, că în ţară există 19 cazuri de directori demişi de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) cărora instanţele le-au dat sentinţe de repunere în funcţie, iar aceştia îşi vor relua atribuţiile, dar numai temporar, informeaza Mediafax.


"Sunt 19 cazuri în care instanţa nu a ţinut cont de decizia noastră de eliberare din funcţii a directorilor de la APIA, unul dintre aceştia fiind din Maramureş, astfel încât aceştia vor rămâne pe posturi pentru încă o perioadă, adică până când se va găsi o altă soluţie de eliberare a lor din funcţii", a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Ilie Sârbu.

Sârbu a afirmat că aceştia vor fi din nou demişi pentru că "oricum nu şi-au îndeplinit atribuţiile şi tocmai din această cauză au fost înlăturaţi".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ilie Sârbu a explicat că după semnalarea existenţei celor 19 cazuri de directori ai APIA care au obţinut senţinţe judecătoreşti favorabile privind repunerea în funcţii a trimis o adresă atât premierului Emil Boc, cât şi ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, în vederea găsirii unei soluţii de rezolvare, dar că nu a primit încă răspuns.

"Ne interesează să rezolvăm problema pentru că directorii au fost demişi pentru că nu au făcut plăţile. Există suficiente motive să îi demitem, însă Legea funcţionarului public este destul de complicată", a adăugat Ilie Sârbu.

Potrivit sursei citate, activitatea s-a îmbunătăţit vizibil la APIA, pentru că toate plăţile către beneficiari s-au făcut până la 30 iunie.

"Am vrut să îi sperii şi am reuşit, pentru că oamenii s-au pus pe treabă", a afirmat Sârbu, referindu-se la funcţionarii de la APIA.

Ministrul Agriculturii anunţa, în 19 martie, că a decis ca toată conducerea locală şi centrală a APIA, respectiv 18 directori din conducerea centrală şi 42 de directori la nivel local, să fie demisă, motivând că nu a fost respectat termenul de începere a plăţilor la hectar pentru fermieri aferente anului 2008.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016