Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ilie Sârbu: Lucrările pentru renovarea şi dezvoltarea satelor ar putea începe în toamnă
Lucrările pentru renovarea şi dezvoltarea satelor aferente proiectelor depuse în prima sesiune şi contractate pe Măsura 322 din Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) ar putea începe în această toamnă şi s-ar putea finaliza până anul viitor, a declarat marţi Ilie Sârbu.
Potrivit acestuia, din totalul proiectelor depuse pe Măsura 322 în prima etapă privind „Renovarea şi Dezvoltarea Satelor” au fost contractate 284 de proiecte, cu o valoare publică de peste 778 milioane euro.
Astfel, prin cele 284 de proiecte urmează să fie realizate 1.028 kilometri de drumuri, 1.762 kilometri conducte de apă şi 2.642 kilometri de canalizare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
„Dacă se vor grăbi şi dacă nu vor mai exista acei contestatari care întotdeauna după ce se încheie o licitaţie, depun o contestaţie, de profesie, deja din toamnă, septembrie-octombrie, ar trebui să înceapă lucrările. Sigur, până când timpul va permite”, a spus Ilie Sârbu.
Acesta a adăugat că lucrările ar trebui încheiate până în 2010.
„În mod normal, anul viitor trebui încheiate toate aceste proiecte pentru că nu sunt kilometri, în fiecare comună sau între comune, atât de mulţi cât să nu se poată realiza. Important e că au finanţarea şi nu pun la îndoială că primarii vor face aceste lucrări”, a mai spus ministrul agriculturii.
Prin Măsura 322 - „Renovarea şi dezvoltarea satelor” pot fi finanţate proiecte integrate de infrastructură de bază (apă, canalizare, drumuri, energie electrică, gaz), dar şi de amenajare a spaţiilor publice, servicii pentru populaţia rurală (grădiniţe, azile, etc.) sau renovarea monumentelor de patrimoniu.
Principalii beneficiari ai acestei măsuri sunt Comunele şi Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară (ADI).

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura
Grupuri de muls si mansoane recomandate pentru orice ferma
Gestionarea unei ferme productive necesita utilizarea unor echipamente specializate, care sa asigure atat randamentul, cat si bunastarea animalelor. Printre cele mai importante dispozitive se numara grupurile de muls si mansoanele, care sunt concepute pentru a simplifica procesul de muls si a obtine......citeste mai mult >>
Plantatii pomicole: pasii de urmat pentru infiintare
Pentru a infiinta o livada comerciala este necesar sa parcurgeti cativa pasi specifici. De asemenea, pentru a genera profit, viitorul antrepenor trebuie sa verifice solul si sa se asigure in permanenta ca plantatia nu este infestata de daunatori.......citeste mai mult >>
Aveti teren la tara? Renuntati la agricultura conventionala si cultivati goji, merisoare sau aronia!
Fructele goji, merisoarele si aronia sunt considerate de nutritionisti o adevarata comoara datorita beneficiilor aduse sanatatii. Ele pot fi insa o comoara si pentru oamenii de afaceri, deoarece plantatiile presupun investitii modice si aduc in schimb venituri surprinzatoare. Exista o gama variata d......citeste mai mult >>