Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Importam 90% din necesarul de peste. In 89, cifrele erau inversate: Romania producea 96% din pestele consumat

Românii consumă de patru ori mai puţin peşte decât locuitorii din celelalte state din Uniunea Europeană (UE), în medie, doar 5,2 kilograme pe locuitor anual, în timp ce în UE consumul mediu anual de peşte este de 20 kilograme pe locuitor, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) şi citate de Agerpres.


Consumul de peşte înregistrat în România a scăzut de la mai mult de 8 kg/locuitor/an în 1989 la mai puţin de 2 kg/locuitor/an în perioada 1993-1999.

În 1989, producţia piscicolă din România acoperea 96 la sută din consumul intern, această situaţie datorându-se reducerii până la dispariţie a importurilor şi unei oferte calitative reduse. După 1989 producţia de peşte a României a avut un declin constant până când s-a stabilizat, relativ recent, în ultimii ani. În schimb, consumul a început să-şi revină mai rapid şi este pe un trend ascendent începând din 1999.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Evoluţia producţiei piscicole în România înregistrează o scădere accentuată în perioada 1995 - 2004, urmată de o stabilizare (2004 - 2006) şi o creştere în ultimii doi ani. În perioada 1995-2005, producţia piscicolă a României a suferit o scădere accentuată, de la 18.675 tone în 1998 la 13.143 tone în 2004. În 2005, producţia piscicolă obţinută (13.352 tone) a prezentat din acvacultură - 7.284 tone (54,55 la sută), pescuitul în ape interioare 4.042 tone (30,27 la sută), pescuitul în Marea Neagră 2026 tone (15,17 la sută). În ultimii doi ani producţia de peşte a revenit pe un trend ascendent datorită dezvoltării acvaculturii, producţia în 2008 cifrându-se la 16.250 tone, din care 12.496 tone din acvacultură şi 3.750 tone din pescuit comercial.

Disponibilul pentru consum pe piaţa internă a fost de 92.696,90 tone în anul 2005, în creştere cu 18,89 la sută faţă de cel al anului 2004. Gradul de acoperire al consumului din producţia internă a scăzut de la an la an, de la 24,31 la sută în anul 2003 până la 14,4 la sută în anul 2005.

La nivelul anului 2005, numărul total al angajaţilor din sector era de 6811, din care 633 (9,29 lal sută) persoane implicate în activitatea de pescuit marin, 2531 (37,16 la sută) persoane în activitatea de pescuit în ape interioare, 2781 (40,83 la sută) persoane în activitatea de acvacultură şi 866 (12,71 la sută) persoane în activitatea de procesare.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".

TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton