Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Importul de carne de pui din Romania nu poate fi interzis de UE

importul-de-carne-de-pui-din-romania-nu-poate-fi-interzis-de-ue

Avand in vedere Directiva privind masurile comunitare de combatere a influentei aviare, nicio tara membra nu poate interzice importul de carne de pui din Romania. Acesta poate fi oprit doar pentru zona unde boala evolueaza, spune ministrul Agriculturii.


"Legat de interzicerea importurilor, spuneam si Asociatiei Crescatorilor de Pasari ca nicio tara nu are dreptul sa interzica importul decat conform deciziei si conform Directivei (Directiva Consiliul Europeni 94/2005, privind masurile comunitare de combatere a influentei aviare n.r). Orice tara este obligata sa notifice Comisia, sa notifice Oficiul International de Epizootii, care comunica care sunt masurile. Masurile sunt din zona afectata, cum e cazul tarii noastre, din Maramures nu se mai exporta nimic. Pentru ca, daca noi am interzice importul, in cazul de fata de pasari sau oua din alte tari in care boala nu evolueaza, la fel, in contrapondere, si celelalte tari europene ar putea sa interzica importul de pasare sau oua din restul Romaniei unde boala nu evolueaza. Asta este regula, asa functioneaza, doar din zona afectata", a explicat ministrul la Digi 24.
 
Acesta a precizat ca nu Ministerul Agriculturii se ocupa de astfel de cazuri, ci ANSVS care este o institutie independenta, specializata, cu oameni profesionisti.
 
"Nu vreau sa se creada ca ma eschivez de a raspunde unor intrebari legate de combaterea sau eradicarea unor boli, dar s-a creat in timp imaginea gresita ca Ministerul Agriculturii se ocupa cu aceste aspecte. Eu sunt medic veterinar si ma pricep intr-un anumit fel, dar conduc o entitate care nu are aceste atributii. In Romania exista o entitate foarte bine specializata, puternica, cu oameni profesionisti, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, care este independenta, nu este in subordinea Ministerului Agriculturii, si aceasta institutie se ocupa cu monitorizarea, combaterea si eradicarea bolilor. Sigur ca Ministerul Agriculturii, alaturi de celelalte ministere de forta, cei care facem parte din Centrul National de Combatere a Bolilor, Ministerul de Interne in primul rand, ajutam atunci, ca si in cazul de fata, cand se declara o boala carantinabila, grava, cum este gripa aviara. Aseara la 8:00 s-a convocat, conform unei directive a Consiliului, Directiva 94/2005, Centrul National de Combatere a Bolilor, cu reprezentantii ministerelor respective si s-au luat masuri atat in judetul Maramures, unde boala a fost diagnosticata, cat si in judetele din jur: restrictionarea circulatiei, verificarea miscarii tuturor pasarilor si oualor, in primul rand, si masuri in ferma respectiva: eutanasierea, incinerarea cadavrelor", a spus Oros.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
El a reiterat ca ancheta epidemiologica este in curs si a fost identificat tipul de virus. Totodata, presedintele ANSVSA a fost miercuri in Maramures, iar in cursul serii ministrul se va intalni cu el pentru a vedea cum au evoluat lucrurile.
 
ANSVSA a anuntat marti seara ca a fost diagnosticat virusul gripei aviare intr-o ferma de tip comercial din judetul Maramures, cu un efectiv de 18.699 de pasari.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016