Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Importul de vinuri a scăzut în primele 5 luni ale anului cu 72%, până la 47.560 hectolitri

Importul de vinuri a scăzut în primele cinci luni ale anului cu circa 72% faţă de perioada similară din 2008, de la 164.193 hl la 47.560 hl, în timp ce exporturile pentru acest segment s-au diminuat cu 11%, de la 60.053 hl la 53.409 hl, a anunţat marţi Patronatul Naţional al Viei şi Vinului (PNVV).

Potrivit PNVV, principalele pieţe de destinaţie pentru vinul românesc sunt Germania, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Federaţia Rusă, Regatul Unit al Marii Britanii, Italia, China şi SUA.

De asemenea, Patronatul Naţional al Viei şi Vinului estimează că, în acest an, producţia autohtonă de vinuri se va ridica la şase milioane hectolitri de vin, peste media ultimilor ani cu 5-10%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Acest lucru se datorează în principal condiţiilor meteo deosebit de favorabile pentru viticultura, şi anume perioada prelungită de insolaţie şi precipitaţii suficiente, superioare celor din anii precedenţi, mai ales în Dobrogea, dar şi investiţiilor din ultimii ani în reconversia şi restructurarea plantaţiilor viticole, o medie anuală de reînnoire a circa 3.000 ha cultivate cu viţă de vie", se arată în comunicatul PNVV.

În ceea ce priveşte valoarea pieţei autohtone de vin, reprezentanţii patronatului preconizează pentru anul în curs suma de 450 milioane de euro, similară anului 2007.

Potrivit datelor furnizate de PNVV, producţia medie pentru principalii jucători de pe piaţa autohtonă va avea în acest an o valoare cuprinsă între 5,5 tone/ha şi 12 tone/ha, în funcţie de regiunea din care se vor recolta strugurii.

Directorul executiv ONIV, Petre Mocanu, declara pentru NewsIn la începutul lunii aprilie că producţia naţională de vin se va ridica în 2009 la şase milioane de hectolitri, obţinută dintr-o cantitate de 900 mii de tone de struguri, în creştere faţă de anul trecut, când s-au produs 5,3 milioane de hectolitri, din 894 mii de tone de struguri.

Patronatul Naţional al Viei şi Vinului anunţa recent că piaţa autotonă a vinurilor a scăzut în semestrul I din acest an cu 5-30%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul crizei şi reorientării consumatorilor de la segmentul premium la segmentul mediu.

Conform datelor MAPDR, producţia naţională de vin s-a ridicat în anul 2008 la un volum de 5.369.000 hectolitri.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016