Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In 2008 s-a dublat productia medie la hectar pentru porumb


Peste 7,4 milioane tone de porumb boabe au fost recoltate până în prezent, producţia medie, de trei tone la hectar, fiind de două ori mai mare decât în 2007, când recoltele au fost grav afectate de secetă, au declarat, pentru Agerpres, surse din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Recoltatul porumbului se apropie de final, în prezent existând doar câteva judeţe din nordul României unde se mai adună porumbul. În 2008, suprafaţa însămânţată cu porumb a fost de 2,477 milioane hectare, dar numai 2,4 milioane hectare au rămas efectiv în cultură.


Potrivit MADR, anul trecut producţia totală de porumb boabe a fost de numai 3,85 milioane tone, suprafaţa recoltată depăşind 2,05 milioane hectare, în timp ce în 2006 recolta de porumb a fost de 8,9 milioane tone. În ceea ce priveşte floarea soarelui, recoltatul a fost finalizat de pe suprafaţa rămasă în cultură de 839.853 hectare, producţia totală obţinută depăşind 1,153 milioane tone, cu o medie la hectar de 1,37 tone.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Anul trecut producţia de seminţe de floarea soarelui a fost una dintre cele mai scăzute din ultimii ani de numai 546.922 tone, cu o medie de numai 654 kg/hectar.

Recolta de sfecla de zahăr se cifrează până la ora actuală la 670.859 tone, dar ar mai putea să crească cu încă 10 la sută, în condiţiile în care recoltatul nu a fost încă finalizat. Potrivit MADR, recolta finală de cereale a României pentru 2008 va fi cunoscută în maxim două săptămâni.

Anul trecut, România a obţinut o producţie de cereale de peste două ori mai mică decât cea din 2006, dar şi cea mai slabă din ultimii şapte ani. Dacă în 2006 în România au fost obţinute 15,63 milioane tone de cereale (grâu, orz, orzoaică, ovăz, porumb şi orez), în 2007 s-au obţinut numai 7,11 milioane tone cereale. Anul 2004 a fost unul de referinţă pentru agricultură, în condiţiile în care producţia totală de cereale s-a apropiat de 25 milioane de tone.

Comisia Europeană a estimat, pentru 2008, o recoltă de cereale de aproximativ 301 milioane tone în Uniunea Europeană, cu 43 milioane tone mai mult decât anul trecut.

Cifrele prognozate pentru anul în curs reprezintă o creştere cu 16 la sută faţă de cantitatea recoltată în 2007 şi cu 9 la sută faţă de media ultimilor cinci ani, rezultă din analizele Joint Research Center, din cadrul executivului comunitar. Producţia estimată de cereale este de 5 tone la hectar, ca medie la nivelul UE.

Ca urmare a preţului mare al cerealelor, suprafaţa totală destinată culturilor de cereale a crescut în 2008 cu 5 la sută faţă de anul precedent. Cea mai mare creştere se înregistrează la sfecla de zahăr, cultivată în special în nordul Europei. Principalii producători sunt Germania şi Finlanda care, datorită condiţiilor meteorologice favorabile, au avut creşteri semnificative.

Şi culturile de porumb sunt cu 20,1 la sută mai bogate decât anul trecut şi cu 9,5 la sută peste media ultimilor cinci ani, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în Bulgaria (+193 la sută), România (+122 la sută) şi Ungaria (+94 la sută), ţări care anul trecut au avut pierderi serioase din cauza secetei, au arătat estimările din august ale CE. În România, în pofida ploilor puternice ce au declanşat inundaţii în nordul şi estul ţării la sfârşitul lunii iulie, condiţiile meteo au fost în general bune pentru culturile vegetale în 2008, după seceta de anul trecut.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016