Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In doar 4 luni Romania a exportat peste o jumatate de milion de tone de floarea-soarelui

in-doar-4-luni-romania-a-exportat-peste-o-jumatate-de-milion-de-tone-de-floarea-soarelui

MMACA raporteaza cifre optimiste cu privire la floarea-soarelui. In doar patru luni am depasit o jumatate de milion de tone trimise la export.


Romania a exportat, in primele patru luni ale acestui an, 560.378 tone seminte de floarea soarelui (chiar sfaramate), conform datelor publicate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
 
Exporturile de seminte de floarea soarelui au fost cu 50.501 tone mai mari comparativ cu cele din perioada similara a anului trecut.
 
Din punct de vedere al valorii, exporturile de seminte de floarea-soarelui s-au majorat cu 9,35% fata de cele din perioada ianuarie-aprilie 2018, totalizand 232,58 milioane euro.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Exporturile Romaniei au insumat in primele patru luni ale anului 23,066 miliarde euro (+3,8% fata de aceeasi perioada din 2018). Exporturile de seminte de floarea soarelui au reprezentat 1,1% in total export.
 
Tara de bastina a florii-soarelui se intindea din America Centrala pana in sudul teritoriului numit actualmente Canada. Planta era cultivata de indieni. Dupa ce, in 1510, exploratorii spanioli au dus-o cu ei peste Atlantic, floarea-soarelui s-a raspandit foarte repede in vestul Europei. La inceput, a fost folosita doar ca planta ornamentala in gradinile botanice sau in cele private. Insa, pe la jumatatea secolului al XVIII-lea, semintele ei au ajuns sa fie considerate un deliciu. Tot pe atunci, oamenii preparau din frunzele si florile ei un ceai pentru combaterea febrei.
 
In 1716, un englez a obtinut brevetul pentru extragerea uleiului din floarea-soarelui, care urma a fi intrebuintat in industria tesaturilor si a tabacitului. Cu toate acestea, restul Europei nu a facut cunostinta cu uleiul florii-soarelui decat pe la inceputul secolului al XIX-lea. Desi tarul rus Petru cel Mare dusese semintele florii-soarelui din Olanda in Rusia in 1698, in Rusia floarea-soarelui nu a inceput sa fie cultivata in scop comercial decat in anii 1830. Dupa cativa ani, regiunea Voronej din Rusia producea mii de tone de ulei de floarea-soarelui. Cultivarea florii-soarelui s-a raspandit in scurt timp si in tarile vecine, in Bulgaria, fosta Iugoslavie, Romania, Ucraina si Ungaria.
 
Culmea ironiei, spre sfarsitul secolului al XIX-lea, floarea-soarelui a fost reintrodusa in America de Nord chiar de emigrantii rusi, deoarece primii colonizatori ai continentului nu cultivasera in continuare floarea-soarelui asa cum facusera indienii. In prezent, lanuri nesfarsite de floarea-soarelui dau culoare peisajului tuturor continentelor.
 
Dar chiar se intoarce floarea-soarelui dupa soare? Da! Atat frunzele, cat si florile sunt heliotropice, cu alte cuvinte se orienteaza spre lumina. Planta stocheaza auxina, un hormon vegetal ce stimuleaza cresterea. Cantitatea mai mare de auxina pe partea opusa celei expuse soarelui face ca tulpina sa creasca spre lumina. Dupa ce ating nivelul maxim de inflorire, florile nu mai sunt heliotropice, ci in general raman orientate spre est.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016