Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In lipsa unor masuri urgente, Romania risca sa piarda 2 miliarde de euro, fonduri europene pentru agricultura


Peste doua miliarde de euro sunt disponibile anul acesta si anul viitor pentru agricultura din fondurile europene. Banii acestia vor ramâne insa aproape neatinsi daca nu se cauta formule de încurajare pentru agricultori si daca nu se iau masuri urgente pentru a scapa de birocratia excesiva din agentiile subordonate Ministerului Agriculturii. In prezent, se depun maximum 10.000 de proiecte pe an, care sunt ca o picatura într-un ocean. Rezultatul se vede si în absorbtia de fonduri care, la final, este nu modesta, ci neinsemnata pentru dezvoltarea agriculturii.
Romania detine 40 de milioane de parcele agricole, care se impart la 4 milioane de gospodari. Sustinem, astfel, o agricultura neperformanta, incapabila sa absoarba cei peste 15 miliarde de euro pe care UE ni-i pune la dispozitie pana in 2013. „Sunt foarte multi asa-zisi agricultori care produc la tara pentru ei si familie. La 70-80 de ani nu vor sa se asocieze, ci prefera sa-si cultive singuri pamântul, chiar daca nu dispun de mijloacele necesare”, ne-a declarat Valeriu Steriu, vicepresedinte al Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor. „Exista câteva masuri timide, ramase din momentul aderarii, din ianuarie 2007. De exemplu, renta viagera presupune înlocuirea proprietarilor în vârsta cu tineri. Din pacate, masura aceasta nu este corelata destul de bine cu ceea ce priveste încurajarea tinerilor. Renta înseamna strict pensionarea celor care vând sau îsi arendeaza pamântul, în timp ce masuri de instalare a tinerilor, abia pornite, sunt insuficient cunoscute. Astfel, dupa doua luni de licitare a masurilor de încurajare a tinerilor fermieri din PNDR, nu avem decât sub 100 de aplicatii la nivel national, adica doua pe judet. Asta in contextul in care vorbim de 10.000-15.000 euro pe care tinerii îi pot primi ca sa îsi consolideze micile afaceri agricole. Programul e început chiar de la sfârsitul lui decembrie si se încheie pe 27 februarie, dar atât de necunoscut a fost, incat prea putini tineri vor beneficia de acesti bani”, spune Steriu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai multi in Gardianul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016