Alături de delegaţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care a fost conducătoarea grupului de participanţi din România, la târgul Saptamana Verde din Berlin au expus 11 firme din România. Astfel, vizitatorii au putut degusta produse ecologice autohtone de la miere la brânzeturi şi magiun de Topoloveni.
Pentru a-i convinge pe străini de calitatea produselor româneşti, majoritatea organizează degustări. La standul cu magiun este înghesuială mare, aproape 600 de vizitatori îi trec zilnic pragul pentru a se mai bucura de gustul magiunului fără coloranţi, conservanţi şi zahăr. Dintre aceştia, doar un sfert cumpără magiunul, care aici se vinde la un preţ rezonabil – 3 euro borcanul sau 5 euro/două borcane.
Pentru români, acest preţ este foarte avantajos, având în vedere că pe piaţa noastră aceleaţi produse sunt vândute la preţuri prohibitive pentru omul de rând. Nu producătorul este de vină. Bibiana Stanciulov, reprezentantul firmei producătoare de magiun de Topoloveni, spune că reţelele de hipermarketuri nu primesc astfel de produse la raft, deşi preţul ar fi undeva la 2 euro. Preferă să recumpere produsul de la firmele franţuzeşti, care îl iau cu bani puţini de la producătorii români, îl ambalează frumos şi apoi îl aduc în magazinele noastre cu aproape 6 euro borcanul. Ca să nu dea faliment, producătorii români acceptă această variantă.
Citeste mai mult in Jurnalul National
Pentru a-i convinge pe străini de calitatea produselor româneşti, majoritatea organizează degustări. La standul cu magiun este înghesuială mare, aproape 600 de vizitatori îi trec zilnic pragul pentru a se mai bucura de gustul magiunului fără coloranţi, conservanţi şi zahăr. Dintre aceştia, doar un sfert cumpără magiunul, care aici se vinde la un preţ rezonabil – 3 euro borcanul sau 5 euro/două borcane.
Pentru români, acest preţ este foarte avantajos, având în vedere că pe piaţa noastră aceleaţi produse sunt vândute la preţuri prohibitive pentru omul de rând. Nu producătorul este de vină. Bibiana Stanciulov, reprezentantul firmei producătoare de magiun de Topoloveni, spune că reţelele de hipermarketuri nu primesc astfel de produse la raft, deşi preţul ar fi undeva la 2 euro. Preferă să recumpere produsul de la firmele franţuzeşti, care îl iau cu bani puţini de la producătorii români, îl ambalează frumos şi apoi îl aduc în magazinele noastre cu aproape 6 euro borcanul. Ca să nu dea faliment, producătorii români acceptă această variantă.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Jurnalul National
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News