Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In Romania exista peste un milion de hectare de teren inundabil


Comisia de Supraveghere a Asigurarilor afirmă că peste 900.000 de români trăiesc în zone cu risc ridicat de inundaţii, iar calculele arată că peste 88.000 de case ar putea fi luate de ape în orice moment, potrivit cifrelor prezentate de Ministerul Mediului în Strategia Naţională de Management al Riscului la Inundaţii pe Termen Mediu şi Lung.
În România există, de asemenea, peste un milion de hectare de teren inundabil. Doar în 2008, pagubele provocate de inundaţii şi alunecări de teren s-au ridicat la 2,79 miliarde de lei. Potrivit Ministerului Mediului, pagubele înregistrate în urma inundaţiilor, în 2009, s-au ridicat la 156,4 milioane de lei.

În luna iunie a acestui an, inundaţiile şi fenomenele meteo extreme au afectat 37 de judete, provocând decesul a 25 de persoane. În urma inundaţiilor au fost afectate peste 7.200 de gospodării şi anexe - 6.112 locuinţe au fost inundate şi 246 au fost distruse - şi a fost necesară evacuarea a 12.500 de persoane. În aceeaşi lună, au mai fost afectate 33.500 de hectare de teren arabil, 22.500 de hectare de păşuni şi fâneţe, 5.700 de hectare de păduri, precum şi 34 de drumuri naţionale, 93 de drumuri judeţene şi 120 de drumuri comunale, o parte dintre acestea devenind impracticabile.

Reducerea numărului de persoane expuse riscului potenţial de inundaţii, de la peste 900.000 de locuitori la 350.000 de locuitori în anul 2030, precum şi reducerea graduală a pagubelor potenţiale provocate de inundaţii locuinţelor, de la o medie multianuală de 86 de locuinţe distruse la 1.000 ha inundate, la cel mult 40 de locuinţe distruse la 1.000 ha inundate, până în anul 2030, reprezintă două dintre principalele obiective ale Strategiei Naţionale de Management al Riscului la Inundaţii pe Termen Mediu şi Lung.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Companiile de asigurări, care practică riscul de catastrofă, au decis să se implice activ, pentru a susţine atingerea acestor obiective.

Începând cu luna octombrie, companiile de asigurări, împreună cu CSA, vor iniţia un program de reîmpădurire a unor zone defrişate sau aflate pe malurile apelor, un proces firesc pentru evitarea, pe viitor, a unor noi inundaţii catastrofale.

Din păcate, o mare suprafaţă din România este expusă unor noi inundaţii, fenomene naturale care vor continua să existe. În acest sens, asigurarea locuinţei reprezintă cel mai simplu şi eficient instrument de protecţie împotriva acestui risc.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton