Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inca o amanare: taranii isi pot vinde produsele lactate pana la 1 aprilie, fara sa se inregistreze la DSV


ANSVSA a decis, marţi, în urma unei întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi ai crescătorilor de oi, amânarea până la 1 aprilie a ordinului care interzice vânzarea directă a produselor alimentare de origine animală, a declarat pentru NewsIn Marcel Andrei, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine din Sibiu. Acesta a mai spus că, deşi au primit această nouă amânare, nu se va renunţa la încercarea de a obţine anularea ordinului. Intalnirea fusese anticipata inca din 20 decembrie, cand el a precizat ca doar 3% dintre persoanele care practica oieritul au bani de investitii si risca sa isi inceteze activitatea.
"Deşi avem această amânare până la 1 aprilie, nu renunţăm la ideea de a anula acest ordin, motiv pentru care am depus o cerere prin care cerem anularea ordinului şi continuarea realizării unui ghid de bune practici privind vânzarea şi înregistrarea produselor", a explicat Andrei.

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Oi din Sibiu a declarat că fermierii nu au bani să facă investiţiile necesare pentru a îndeplini condiţiile din ordinul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi nu vor putea să se înregistreze.

"Foarte puţini au reuşit până în prezent să se ridice la nivelul cerinţelor ANSVSA şi să se înregistreze şi doar 3% din cei care practică oieritul vor avea bani să facă investiţii până la expirarea derogării, restul urmând să îşi înceteze activitatea dacă va fi menţinut ordinul", a spus Marcel Andrei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a adăugat că ţăranii se gândesc deja să îşi vândă animale, dacă nu îşi vor mai putea vinde produsele.

La începutul anului 2007, ANSVSA a emis un ordin prin care era interzisă comercializarea produselor primare, lapte, brânză, carne, la nivel naţional, vânzarea fiind permisă doar pe raza judeţului.

Ulterior, potrivit unui proiect emis de Autoritatea Veterinară, produsele au putut fi comercializate pe piaţa naţională, în acest sens fiind acordate derogări în ceea ce priveşte respectarea normelor europene privind igiena produselor produselor alimentare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016