
"Deşi avem această amânare până la 1 aprilie, nu renunţăm la ideea de a anula acest ordin, motiv pentru care am depus o cerere prin care cerem anularea ordinului şi continuarea realizării unui ghid de bune practici privind vânzarea şi înregistrarea produselor", a explicat Andrei.
Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Oi din Sibiu a declarat că fermierii nu au bani să facă investiţiile necesare pentru a îndeplini condiţiile din ordinul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi nu vor putea să se înregistreze.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Foarte puţini au reuşit până în prezent să se ridice la nivelul cerinţelor ANSVSA şi să se înregistreze şi doar 3% din cei care practică oieritul vor avea bani să facă investiţii până la expirarea derogării, restul urmând să îşi înceteze activitatea dacă va fi menţinut ordinul", a spus Marcel Andrei.
Acesta a adăugat că ţăranii se gândesc deja să îşi vândă animale, dacă nu îşi vor mai putea vinde produsele.
La începutul anului 2007, ANSVSA a emis un ordin prin care era interzisă comercializarea produselor primare, lapte, brânză, carne, la nivel naţional, vânzarea fiind permisă doar pe raza judeţului.
Ulterior, potrivit unui proiect emis de Autoritatea Veterinară, produsele au putut fi comercializate pe piaţa naţională, în acest sens fiind acordate derogări în ceea ce priveşte respectarea normelor europene privind igiena produselor produselor alimentare.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News