Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Industria europeană a pescuitului se confruntă cu pierderea locurilor de muncă şi reducerea stocurilor de peşte

Deputaţii europeni au dezbătut în cadrul unei audieri propunerea Comisiei de revizuire a politicii europene din domeniul pescuitului. În 1970, pescarilor europeni li s-a acordat acces egal la apele statelor membre UE. Politica europeană comună în domeniul pescuitului a luat fiinţă în 1983. După 20 de ani, în 2002, politica a fost schimbată fundamental, iar în 10 ani se prevede o „verificare a sănătăţii“ acesteia.

Pe 10 februarie, deputaţii europeni de la Comisia pentru Pescuit au organizat o audiere publică, în cadrul căreia au dezbătut, alături de experţi în domeniu, organizaţii specializate şi reprezentanţi ai autorităţilor naţionale, viitorul politicii europene din domeniul pescuitului. O reformă a acesteia se prevede pentru 2013.

Politica europeană comună în domeniul pescuitului riscă să naufragieze

Conservatorul britanic Struan Stevenson a spus în cadrul audierii că „politica comună în domeniul pescuitului a fost creată pentru a proteja atât peştii cât şi locurile de muncă ale pescarilor, dar a eşuat în ambele cazuri: 16 stocuri sunt pe cale de dispariţie şi mii de locuri de muncă au dispărut în domeniu“.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Carmen Fraga Estévez (Grupul Partidului Popular European (Creştin-Democrat) şi al Democraţilor Europeni, Spania) şi-a exprimat îngrijorarea legată de supra-exploatarea industriei europene de pescuit, iar Ian Hudghton (Grupul Verzilor/Alianţa Liberă Europeană, Regatul Unit) a tras concluzia că „Uniunea Europeană s-ar descurca foarte bine şi fără o politică comună în domeniul pescuitului“.

Comisarul european pentru pescuit, Joe Borg, a remarcat faptul că „încă se discută despre viitoarea formă a politicii comune în domeniul pescuitului“, reamintind deputaţilor europeni că aceasta este inclusă în Tratate şi nu poate fi abandonată. În plus, domnul Borg a spus că statele membre nu pot să facă excepţii în ceea ce priveşte politicile europene comune.

Aruncarea înapoi în mare a peştilor capturaţi din greşeală trebuie eliminată

Avril Doyle (Grupul Partidului Popular European (Creştin-Democrat) şi al Democraţilor Europeni, Irlanda) şi Jim Allister (deputat neafiliat, Regatul Unit) au numit aruncarea înapoi în mare a peştilor capturaţi din greşeală „scandalul politicii comune în domeniul pescuitului“. În ianuarie 2008, Parlamentul European a adoptat deja o rezoluţie în care cere reducerea capturilor accidentale nedorite şi eliminarea aruncării înapoi în mare a acestora.

Se estimează că, în fiecare an, în lume, între 7 şi 27 de milioane de tone de peşte prins accidental este aruncat înapoi în mare (echivalentul a 25% din tot peştele prins). Numai în Marea Nordului, cantitatea de peşte aruncat înapoi în apă ajunge până la 500.000-880.000 de tone. Majoritatea peştilor prinşi din greşeală şi aruncaţi din nou în mare nu supravieţuiesc.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016